En İyi 7 Adet Çevrimdışı Pazarlama Stratejisi
Günümüz pazarlamasının çoğu çevrimiçi ortamda gerçekleşiyor ve çevrimdışı etkileşimlerin hala ne kadar güçlü olabileceğini unutmak kolay.
Günümüzde insanlar bilgisayar ekranları ve mobil cihazlar karşısında çok fazla zaman geçirse de, teknoloji onlara ulaşmanın tek yolu olduğu anlamına gelmiyor. İnsanları web sitenize çekmek için çevrimdışı pazarlama stratejilerini kullanmak, çevrimiçi ve çevrimdışı dünyadan en iyi şekilde yararlanmanıza da yardımcı olacaktır.
Bu yazımızda 7 offline pazarlama stratejisi nden bahsedeceğiz ve offline pazarlama stratejileri hakkında bilgi vereceğiz.
7 Adet Çevrim Dışı Pazarlama Stratejisi
Yöntemlerinin ötesine geçmek ve pazarlamanıza çevrimdışı stratejileri dahil etmeye başlamak istiyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı seçenekler burada.
1) Web sitenizi kartvizitlere yazdırın
Şirketiniz için çalışan herkesin web sitesi adresinin yer aldığı bir kartvizite ihtiyacı vardır. Şirketinizdeki herhangi bir düzeydeki bir çalışan, sektörle ilgili biriyle veya potansiyel bir müşteriyle tanışırken bu kartları dağıtmak isteyecektir.
Bu eylem, uygulanması kolay bir yöntemdir. Bu, şirketinizin görünürlüğünü artırmak için sizin ve çalışanlarınızın düzenlediği ağ oluşturma etkinliklerinin sayısında büyük fark yaratan bir karardır.
2) Üzerinde web siteniz veya işletme adresinizle bir izlenim bırakın
Ücretsiz markalı kalemler, tişörtler, kırtasiye malzemeleri ve defterler. İnsanlar genellikle bu bedavaları geri çevirmezler.
Web siteniz veya işletmeniz ile markalı bir kalem, sağladığınız hizmet türüne ihtiyaç duyan birinin eline geçerse, sizinle iletişime geçmeyi düşünecektir. Bu yöntem tek başına web sitenize yüzlerce hatta binlerce trafik çekebilir.
3) Sektörünüzle ilgili konferanslara katılın
Sektör çevrimiçi olarak nasıl olursa olsun, gerçek hayatta hedef kitlenizden biriyle tanışmak gibisi yoktur. Potansiyel müşterilerle işletmenizin nelerle karşı karşıya olduğu hakkında konuşabilmek güçlü bir strateji olabilir. Web sitenizde kartvizitleriniz ve ücretsiz ürünleriniz varsa, bunları konferansta dağıtmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde, insanlar onlara geldiğinde sitenizi arama olasılıkları daha yüksek olacaktır.
4) Sektörünüzle ilgili konferanslarda konuşun
Bu konferansların konuşmacılarından biri olma konusundaki kişisel beklentilerinizi karşılamak için konferanslara katılmak daha iyidir.
Sunum sırasında web sitenizden bahsedebilir ve sunumun sonunda web sitesinden bahsedebilirsiniz. İnsanlar işletmenizi fark edebilir ve web sitenize göz atmayı düşünebilir (özellikle güzel bir düzeni varsa).
5) Sektörünüzle ilgili etkinlik ve organizasyonlara katılın
Potansiyel müşterilerle yüz yüze görüşmek için büyük konferanslara gitmeniz gerekmez. Bölgenizde meydana gelen endüstri ve organizasyonel gelişmeleri araştırın. Uzmanlığınızı ilgilendiren ve genel halk için faydalı olabilecek konular varsa, bunlar hakkında konuşmayı düşünebilirsiniz.
Bir sunum yapmaya karar verdiyseniz, sunum sırasında işletmenizden ve web sitenizden bahsetmek, insanlara sitenizi tanıtma şansı verecek ve daha sonra kolayca web sitesi bulabilecekleri herkese ücretsiz kartvizitler dağıtmayı deneyebilirsiniz. üstünde.
6) Yerel kuruluşları destekleyin
Yerel bir işletmeniz varsa yararlı bir yöntem, yerel kuruluşları desteklemektir. Bölgenizdeki fon alan veya katkıda bulunduğunuz için teşekkür olarak web sitenizden bahsedecek yerel ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve diğer kuruluşlara yatırım yapmayı düşünün.
Bu şekilde yerel kuruluşlar, markanızı iyi bir amaç ile ilişkilendirerek yaptıkları iyi şeylerin bir parçası olduğunuzu gösterirler. Birçok serbest çalışanı ve yerel topluluğu web sitenize başarılı bir şekilde çekebilirler.
7) Kaplamalı araçlar kullanmayı düşünün
Her gün trafikte vakit geçiren kişilere işletmenizi tanıtabilirsiniz. Bir araç motifi kiralamayı veya satın almayı düşünebilirsiniz ya da daha kararlıysanız yol bisikletini tercih edebilirsiniz. Bu yer paylaşımlarının web sitenizden ve işletmenizden bahsetmesini sağlayarak, reklamlarınızı doğrudan günlük olarak hareket eden kişilere gösterirsiniz. Üstelik can sıkıcı pop-up’lar ve zaman kaybettiren videolar yayınlamak yerine bu yöntem çok daha faydalı olacaktır.
Son olarak;
Çevrimdışı pazarlamanın çevrimiçi pazarlamaya göre dezavantajları; Potansiyel müşterilerinizin nereden geldiğini bilmek zor. Bununla birlikte, çoğu web sitesi sahibi, bir web sitesine daha fazla potansiyel müşteri çekmenin, insanların oraya nasıl geldiğini tam olarak bilmekten daha önemli olduğu konusunda hemfikirdir. Çevrimdışı stratejinizi değerli ziyaretlere dönüştüren potansiyel müşteriler oluşturmak için çevrimiçi varlığınızı tanıtmanın yollarını bulun ve bunları trafiğe dönüştürme fırsatını kaçırmayın.