Ember.js Nedir ve Nerelerde Uygulanır?

Ember.js Nedir?

Ember.js ilk adı değildir. Başlangıçta “SproutCore MVC çerçevesi” idi. Geliştiricisi “Yehuda Katz” tarafından Aralık 2011’de piyasaya sürüldü. Ancak, kararlı sürümü yani 2.10.0, 28 Kasım 2016’da piyasaya çıktı.

Ember.js, bileşen ve hizmet modelini kullanan JavaScript’in açık kaynaklı web çerçevesidir. Ya da basitçe söylemek gerekirse, web geliştiricileri için web uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olan bir çerçevedir.

Yani bir web uygulaması geliştirmeyi planlıyorsanız, tüm süreç boyunca birkaç şeye ihtiyacınız olacaktır. Ve Ember.js, zengin kullanıcı arayüzleri oluşturmak için tüm bunları içerir. Böylece her cihazda en iyi şekilde çalışan yüksek verimli bir uygulama oluşturabileceksiniz. Ayrıca veri yönetimi ve uygulama akışında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bu çerçeve ona da çözüm sunar.

Ember.js Uygulamaları

Ember.js başlangıçta web uygulamaları geliştirmeyi amaçlasa da artık mobil uygulamalar için de kullanılabilir. Ürünlerinize yeni özellikler eklemenizi sağlar ve bu nedenle yaygın olarak kullanılır. Dikkate değer projelerinden bazıları arasında Twitch.tv, LinkedIn ve Groupon vb. sayılabilir. Ayrıca, masaüstü için bir Apple Music uygulaması da Ember.js aracılığıyla oluşturulmuştur.

Neden Ember.js’yi Seçmelisiniz?

Ember.js’yi kullanmak konusunda şüpheniz varsa, MIT lisansına sahip olduğunu söyleyelim. O yüzden güvensizliğe gerek yok. Ayrıca bu çerçevenin sunduğu özelliklerden bahsetmeye değer şunlar vardır:

  • HTMLBar’ların şablon motorunu kullanır ve böylece en son bağlama söz dizimini sağlar.
  • Glimmer render motoru sayesinde inanılmaz bir render hızı elde etmenizi sağlar.
  • “Komut Satırı Arayüzünün” kullanılabilirliği nedeniyle gelişen verimlilik artacaktır. Bu arayüz, Ember kalıplarının çalışmalarını geliştirmeye entegre eder.

Geliştirme sırasında karşılaşabileceğiniz yaygın sorun nedir? Bağlı bağlantıların özelliklerini değiştirme. Ancak Ember.js ile böyle bir sorununuz olmayacak. Veri bağlama sunar ve böylece iki özellik arasında bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Yani bir özellikte herhangi bir değişiklik olursa, diğeri otomatik olarak buna göre değişecektir. Böylece hiçbir şey yapmanız gerekmeyecek ve özellikler bunları otomatik olarak yeni değerlere ayarlayacaktır.

Ember.js Nedir?

 

Anahtar Kavramlar

Bu uygulama geliştirme çerçevesi, bazı temel kavramlara dayanmaktadır.

1  Rotalar

URL yolları kullanır. Bu nedenle; her uygulamanın durumu, onu temsil edecek bir URL’ye sahip olacaktır. Bu URL, kullanıcı tarafından görülebilen nesnelere karşılık gelecek ve ayrıca onları kontrol edecektir. Böylece URL’ler aracılığıyla işleri kolayca kontrol edebilirsiniz.

2  Modeller

Her bir rotanın kendisiyle ilişkilendirilmiş bir modeli olacaktır. Bu model, uygulamanın durumuyla ilgili tüm verilere sahip olacaktır. Ayrıca Ember.js, ilgili görevlerin ele alınması için bir model kitaplığı sağlar. Bu nedenle, bu çerçeveyi kullanmak oldukça uygundur. Çünkü aksi takdirde, yalnızca “JSON” nesnelerini sunucudan yüklemek ve ardından bunları model olarak kullanmak için “window.fetch” kullanmanız gerekecektir. Ancak, Ember ile tüm bunların üzerinden geçmek zorunda kalmayacaksınız.

3  Şablonlar

Geliştiriciler, uygulamaların HTML’sini oluştururken HTML Bar’ların şablonlama dili aracılığıyla yazmak için şablonlara ihtiyaç duyar. Yani Gidon kullanmak yerine, Ember’de doğrudan HTML çubuklarına sahip olacaksınız. Bu, DOM öğeleri oluşturmanıza olanak tanır.

4  Bileşenler

Bir HTML etiketi oluşturulduktan sonra bileşen haline gelir. Davranışı JavaScript aracılığıyla uygularsınız, ancak görünümünü değil. Görünüm, şablonlar (yani HTMLBar’lar) aracılığıyla tanımlanır. Bu nedenle, bileşenler tüm verilerinin sahibidir. Ayrıca onları yuvalayabilirsiniz. Bu nedenle bileşenler, olaylar aracılığıyla ebeveynleri ile iletişim kurabilir. Ember, bileşen kitaplıklarını kullanır. Böylece onunla çalışırken herhangi bir kısıtlamanız olmaz.

5  Hizmetler

Ember’deki hizmetler aslında farklı verileri uzun ömürlü tutmak için çalışan tekil nesnelerdir. Örneğin, kullanıcıların oturum süresi veridir ve hizmetler buna bağlı kalacaktır. Böylece bu çerçeve ile benzer hizmetlerden yararlanabileceksiniz.

Ember.js Kullanmanın Faydaları

Bu çerçeveyi kullanmanın sayısız faydası vardır ve bunlardan bazıları yukarıda belirtilmiştir. Çok zaman kazandırır ve verimli sonuçlar sağlar. Ve işte ondan alacağınız diğer faydalardan bazıları.

Kodların Optimizasyonu

Kodlama, uygulama geliştirmede zaman alan ve zor işlerden biridir. Ancak Ember bunu azaltır ve kodlayıcılara kolaylık sağlar. Böylece daha az yatırım yapmanız gerekecek ve kodların üretilmesi daha az zaman alacaktır.

Yüksek Verimli Sonuçlar

Karşılaştığınız sorunlardan biri, farklı cihazlarda uygulama performansıdır. Çünkü birçok kullanıcı bir şeyleri kontrol etmek için cep telefonlarını kullanıyor. Bu nedenle, bir web uygulaması iyi performans göstermez ve sizin de bir mobil uygulama oluşturmanız gerekir. Ancak, Ember ile tüm cihazlarda iyi çalışan nihai ürünü alacaksınız.

Pazar Rekabet Gücü

Harika bir performans ve daha az kodlama süresi ile başlatma sürecinizi hızlandırabileceksiniz. Çünkü tüm süreç için doğru zaman dilimine sahip olacaksınız. Böylece piyasada iyi performans gösterebilecek ve ürününüzü zamanında piyasaya sürebileceksiniz. Çünkü lansman süresindeki herhangi bir gecikme sizi rakiplerinizin bir adım gerisine atacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir