WordPress Şifre Sıfırlama
Günümüzde artık her markanın her şirketin hatta şahısların bile kendileri ait bir internet sitesi var. Herkesin yazılım ve kodlama bilmediğini de düşünürsek bu internet sitelerini oluşturmak ve yönetmek için belirli bazı şeylere ihtiyacımız olacaktır. WordPress gibi içerik yönetimini kolaylaştıran CMS sistemlerine ihtiyaç duyarız. WordPress var olan içerik yönetimi sistemleri arasında en kolay ve kullanışlı olanıdır. Bu yüzden kullanıcılar tarafından yoğun bir talep görüyor. WordPress 2003 yılında ortaya çıkmıştır. PHP ile yazılmış açık kaynak bir internet sitesi oluşturma ve yönetme aracıdır. Bugün internette yer alan her 4 internet sitesinden 1 tanesi WordPress ile oluşturulmuştur. WordPress’in eklentileri, açık kaynaklı olması, kullanıcılara ücretsiz tema seçenekleri sunması ile kullanıcılar tarafından hale yoğun bir şekilde kullanıyor. WordPress’e kısa bir giriş yaptığımıza göre WordPress Şifre Sıfırlama nasıl olur sizlere anlatalım.
WordPress Şifre Sıfırlama için iki farklı yöntemi kullanabiliriz. İşte bu yöntemler;
- CPanel kullanarak WordPress Şifre Sıfırlama
- Şifremi Unuttum diyerek WordPress Şifre Sıfırlama
WordPress ile oluşturduğunu internet siteniz internet üzerinde yer alan bir sunucu da yer alıyorsa WordPress Şifre Sıfırlama işlemini oldukça basit bir şekilde yapabilirsiniz. Fakat yerel bir ağ üzerinde çalışıyorsanız bilgisayarlarınızda mail sunucuları kurulu olmadığı için WordPress Şifre Sıfırlama işlemi biraz zahmetli olacaktır. Zahmetli olacak dediysek de ilk yönteme göre 1-2 dakika daha uzun sürecektir. Çünkü bilgisayarınızda mail sunucuları kurulu olmadığı için mail gönderimi yapılamayacaktır.
CPanel kullanarak WordPress Şifre Sıfırlama
CPanel kullanarak WordPress şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız ilk önce CPanel’e giriş yapmanız gerekmektedir.
Ardından izlemeniz gereken adımlar şunlardır;
- CPanele giriş yaptıktan sonra CPanel içinde yer alan “Veri Tabanları” kısmına tıklayarak “PHPmyadmin” seçeneğine tıklamalısınız.
- PHPmyadmin’e tıkladıktan sonra açılan sayfada sol kısımda “iki adet buton” olacaktır. Bu butonlardan “WordPress sitenizin kurulu olduğu klasöre tıklayarak” karşınıza çıkan “+” işaretine tıklayın, ardından menülerin açıldığını göreceksiniz.
- Karşınıza çıkan menüden “wp_users” yazan kısma tıklayarak sitenizde yönetici olan kullanıcı bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
- Açılan yeni sayfadan “düzenle” seçeneğine tıklayın ve sayfada “user pass” kısmına tıklayın. User pass kısmında karşınıza çıkan kodu “e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e” yazdığımız bu kod ile değiştirebilirsiniz.
- Bu işlemde sonra CPanel ile WordPress Şifre sıfırlama işlemini başarı ile gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Fakat yukarıda verdiğimiz kod sizin şifreniz değildir. Yeni şifreniz “123456” olmuştur ve bu şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz.
Şifremi Unuttum diyerek WordPress Şifre Sıfırlama
Şifresini unutanlar arasına sizde katıldıysanız fazla endişelenmeyin çünkü bu durumu her gün milyonlarca insan yaşıyor ve neyse ki artık her platformda “şifremi unuttum” kısmı mevcut ve bu butonu kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Gelin hep beraber Şifremi Unuttum butonu ile WordPress Şifre Sıfırlama İşleminin nasıl gerçekleştiğine bakalım. İşte izlemeniz gereken adımlar;
- “Şifrenizi mi Unuttunuz?” yazan butona tıklayarak başlıyoruz.
- Karşımıza çıkan ekranda “WordPress sisteminde kayıt olduğunuz e-mail hesabınızı” yazın.
- E-Mail hesabınızı yazdıktan sonra size gönderilmiş olan yeni şifreyi kopyalayın ve “admin panelinde yer alan şifre kısmına yapıştırın”
- “Mevcut kullanıcı adınız ve size gönderilen şifre ile WordPress’e giriş yapın” ve aklınızda kolayca tutabileceğiniz bir şifre belirleyin.
- WordPress şifre sıfırlama işleminiz başarı ile gerçekleşmiştir.
Eğer WordPress’e kayıt olduğunuz e-mail hesabını hatırlamıyor ya da e-mail hesabınıza erişiminiz yoksa Cpanel kullanarak şifrenizi yenileyebilir ya da WordPress destek birimlerinden farklı şifre sıfırlama yöntemleri hakkında yardım alabilirsiniz. WordPress ödemesini yaptığınız kredi kartı ve makbuz diğer şifre sıfırlama yöntemlerinde önemli olabilir.
Bunları da okumalısınız
Rakiplerin Site Hızını Toplu Olarak Nasıl Analiz Edilir?
25 Nisan 2023
Accelerate WP Nedir?
18 Mart 2023
2022’nin En İyi WordPress Temaları
12 Temmuz 2022