DirectAdmin Max Username Length Sorunu Nasıl Çözülür?
DirectAdmin Max Username Length Sorunu basitçe kullanıcı adı uzunluğu sorunu olarak açıklanabilir. Bazı durumlarda farklı bir bölgeden yesen taşıması işlemi yapılırken kullanıcı adının uzun olması sorun yaratır. Bu da yedek sürecinin hata vermesine sebep olur. Varsayılan karakter uzunluğu ise 10 karakter olarak belirlenmiştir. Kullanıcılar kendi isteklerine göre bu karakter sınırını 14 karaktere kadar yükseltebilmektedir.
DirectAdmin Username Nasıl Belirlenir?
DirectAdmin CPanel/ WHM ve Plesk sonrasında en çok tercih edilen kontrol panel sistemidir. DirectAdmin sade kullanımı ile uzmanlık gerektirmeden kullanım imkânı sunmaktadır. Her ne kadar bazı kullanıcılar CPanel/ WHM’nin her sürüm güncellemesinde tasarım değişikliği yapıyor olmasını beğeniyor olsa da DirectAdmin kullanım kolaylığı sunmak için tasarımında değişiklik yapmaz. Her zaman basit ve göz yormayan bir panel kullanımı sunar. Tabiiki kullanıcılara özelleştirme imkânı sunulmaktadır.
DirectAdmin özellikleri incelenirken dikkat çeken bir diğer özellik de Plesk’le hiçbir zaman kıyaslanmıyor oluşudur. Her zaman Plesk’ten daha hızlı çalışır. Hatta DirectAdmin web sitesinden dünyanın en hızlı çalışan kontrol paneli olduğunu beyan etmektedir. Kullanıcılar için tasarım gibi ikinci planda olan özellikleri noktasında kendini geri planda bırakıp birincil öneme sahip hız alanında rakiplerine fark atmıştır. Üstelik DirectAdmin tasarım olarak ne kadar sade de olsa her türlü işlevsellik imkanını kullanıcıya sunmaktadır. Tek ekran üzerinde her türlü işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca DirectAdmin Plesk ve cPanel’den maddi olarak da çok daha ucuzdur. Tercih edilişindeki en önemli sebep de budur.
DirectAdmin’in directadmin max username length sorunu çözümü için bir username oluşturulmalı yani sisteme kayıt gerçekleştirilmelidir. Bu işlem için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Öncelikle DirectAdmin paneline giriş yapılır. Your account bölümüne tıklanarak MySQL Management sayfasına gidilir.
- MySQL Management sayfasının sol üstünde yer alan create New database butonuna tıklanır.
- Bu yeni açılan sayfa üzerinde datebase bilgileri girilecektir. Bu alanlar oldukça dikkatli doldurulmalıdır. Ayrıca bu bilgilerin daha sonra lazım olabileceği düşünülerek saklanmalıdır.
- Database Username alanına databasenin kullanacağı kullanıcı adı girilmelidir. Database name ise çoğunlukla database username kısmında yazan isimle aynıdır. Kullanıcı dilerse daha sağlam bir isim seçebilir. Fakat unutamayacağı bir isim olmalıdır. Random butonu ise kullanıcıya rastgele oluşturulmuş bir şifre verir. Bu şifre ile hesaba giriş işlemleri gerçekleşecektir. Bu alanların tamamı eksiksiz doldurulduktan sonra da create butonuna tıklanarak işlem tamamlanır.
- Create butonuna tıklayarak bilgiler onaylandıktan sonra kullanıcı karşısına çıkan sayfada oluşturulmuş olan veri tabanı halkında bilgilendirilür. Bu bilgiler de veritabanına bağlayacak işlevler için gereklidir. Bu bilgiler de muhakkak not edilerek muhafaza edilmelidir.
- Bilgilerin kaybolmayacağından emin olduktan sonra HERE yazan butona tıklanarak geri gidilir.
DirectAdmin Max Username Length Sorunu Çözümü
Farklı bir yerden yedek taşıması yapılırken yedekte olan kullanıcı adının karakter uzunluğu yedek sürecinin hata vermesine ve düzgün çalışmamasına yol açabilir. directadmin max username length sorunu kaldırılması için karakter uzunluğu DirectAdmin sınırı olan 10’a düşürülmelidir. Yalnız bu sınır 14 olacak şekilde güncellenebilmektedir. Bu işlem DirectAdmin kurulmuş olan VDS ve VPS paketleri üzerinde gerçekleştirilebilir.
- Öncelikle DirectAdmin kurulu bulunan sunucuda SSH üzerine nanoyla birlikte directadmin.conf dosyası açılır
- Açılan sayfa üzerindeki max_username_length alanının karşısındaki değer 14 olarak değiştirilir ve kaydedilir.
- DirectAdmin yeniden başlatılır.
İşlem bu şekilde tamamlanmış olacaktır. Böylece 10 karakterle sınırlı username adı 14 karaktere yükselmiştir. Bu şekilde de 14 karaktere kadar olan username’ler kullanıcılar tarafından kullanılabilecek hale gelmiştir. Kullanıcılar farklı bir yedek verisi içinde yer alan ve 14 karakteri geçmeyen kullanıcı adlarına yenileme uygulayabilecektir.
Bunları da okumalısınız
Shell Upload Nedir?
14 Haziran 2023
Sosyal Mühendislik Yöntemleri Nelerdir?
10 Haziran 2023
Remote Shell Nedir?
25 Mayıs 2023
Teşekkürler.