En İyi Ücretli-Ücretsiz SEO Araçları 2020
Google, Bing, Yandex ve diğer arama motorlarının web sitenizi sıralama algoritmaları sürekli değişir. Bu, rekabeti başarılı bir şekilde geride bırakmak istiyorsanız en son SEO gelişmelerine ayak uydurmanız gerekir. Bu amaçla başarılı bir SEO çalışması için en iyi ücretli ve ücretsiz SEO araçları size yardımcı olur. Bu yazıda SEO araçları listesini bulabilirsiniz. (Yazıya başlamadan önce işlevsel ücretsiz Moradam SEO araçları sayfasına ve yeni stil Moradam SEO Paneli‘ne göz atmanızı öneririz.)
Google Arama Konsolu
Google Search Console, arama motorunun web sitenizi nasıl görüntülediğini anlamak için kullanabileceğiniz bir hizmet koleksiyonudur. Bu hizmet, optimizasyonun birçok farklı yönünü kapsayan çok çeşitli ücretsiz SEO araçları sağlar. Örneğin, Google Search Console, web sitenizde meydana gelen tarama hatalarını kontrol etmenizi sağlar; böylece bunları hemen düzeltebilirsiniz. itenizin kötü amaçlı yazılımlardan ne zaman etkilendiğini , kullanıcıların sitenizi bulmak için hangi anahtar kelime öbeklerini kullandığını, aldığınız backlinkleri (geri bağlantıları) ve daha fazlasını da gösterir.
✿
BuzzStream
BuzzStream, alan adı araştırması, e-posta pazarlaması ve proje yönetimi konularında size yardımcı olacak bir dizi araç sunar. Hepsi bir arada bir platform türüdür. Araştırma söz konusu olduğunda, BuzzStream, baktığınız anahtar kelimeler için sonuç listelerini harmanlamanıza yardımcı olabilir. Ardından, bu web sitelerinin her biri hakkında, genel sıralamalar, ilgili sosyal medya hesapları, alan yaşı ve otoritesi ve daha fazlası dahil olmak üzere size bilgi sağlar. Uygulamada, bu özellikleri, rakiplerinizin kim olduğunu ve yayınladıkları içeriği araştırarak kapsamlı bir SEO denetimi yapmanıza yardımcı olması için kullanabilirsiniz.
Link: https://www.buzzstream.com/
✿
Moz Pro
Moz Pro, veri odaklı bir yaklaşım kullanarak optimizasyonla başa çıkmanıza yardımcı olmak için oluşturulmuş bir SEO araçları paketidir. Size hızlı bir genel bakış sağlamak için Moz Pro, hem belirli uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hem de diğer alanları araştırmanıza olanak tanıdığı için SEMrush’a biraz benzer. Moz Pro kullanarak bir anahtar kelimeye baktığınızda, bu terim için sıralamanın ne kadar zor olacağını gösteren bir zorluk puanı gösterecektir. Ayrıca, bu ifadeyi kaç kişinin aradığına ilişkin bir genel bakış elde edersiniz ve kolay karşılaştırma için anahtar kelime listeleri bile oluşturabilirsiniz. Tüm bunlar güvenilir bir anahtar kelime araştırma aracından bekleyebileceğiniz özelliklerdir, ancak Moz Pro çok sezgisel bir arayüz sayesinde öne çıkıyor.
✿
Hubspot
SEO, pazarlama ve içerik yayınlamayı birleştiren hibrit bir yazılımdır. Bu, sunduğu tüm araçlar açısından açık ara en karmaşık yazılımdır, ancak kurulumu ve yönetilmesi en basit yazılımlardan biridir. SEO’larını pazarlama ve yeniden hedefleme hizmetleriyle birleştirmek isteyenler için yararlıdır. Açılış sayfaları, Sosyal yönetim araçları, entegre analitik, e-posta pazarlaması, web sitesi hız optimizasyonu ve güvenliği, iletişim ve olası satış yönetimi, pazarlama otomasyonu ve çok daha fazlasını sunar.
Link: https://www.hubspot.com/
✿
Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı
Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı, kullanabileceğiniz en kapsamlı anahtar kelime araştırma araçlarından biridir. Bununla, anahtar kelimeleri arayabilir ve bunlar hakkında trafik tahminleri alabilirsiniz. Daha da önemlisi, rekabetçi anahtar kelimelerin AdWords fiyatlarına nasıl dayalı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Sizi bilgilerle boğmaktan kaçınmak için bu araç, tıklama başına maliyet (TBM) veya arama hacmine göre anahtar kelimeleri filtrelemenize olanak tanır.
✿
Serpstat
Pazarlamacılar için bir dizi veri odaklı analiz aracı sunar. Farklı seçenekler arasında bir SEO denetim aracı, backlink denetleyicisi ve rakip izleme özellikleri bulacaksınız. Bu proje odaklı bir sistemdir, yani web sitelerinizi gruplar veya bireysel projeler halinde düzenleyebilirsiniz. Tüm bunlara daha sonra iyi organize edilmiş bir kontrol panelinden erişilebilir. Bir SEO uzmanı tabirine göre: İşlevsellik söz konusu olduğunda Serpstat bir İsviçre Çakısı gibidir. Web sitenizdeki kopuk bağlantıları bulmak, yavaş sayfa yükleme sürelerinin nedenini ve çok daha fazlasını bulmak için kullanabilirsiniz.
Link: https://serpstat.com/
✿
Ahrefs
Ahrefs çeşitli veri analizi ve optimizasyon araçları sunar. Erişebileceğiniz özelliklerden biri bir içerik araştırma aracıdır. Bununla, sosyal medyada veya organik aramalarda hangi alakalı içeriğin en iyi performansı gösterdiğini bulmak için anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Ahrefs platformu ayrıca kapsamlı bir kontrol paneli içerir, böylece tüm projelerinizi takip edebilirsiniz. Ahrefs günde 5 milyardan fazla web sayfasını taradığından, verilerinden değerli bilgiler elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.
✿
GTmetrix
Google’daki önemli sıralama faktörlerinden biri sayfa hızıdır. MachMetrics’e göre ortalama web sitesi yük hızı 8.66 saniyedir. Bu özellikle 2020’de çok yavaş. Sayfa Hızı skoru, Yslow skoru, tam yüklü süre, toplam sayfa boyutu ve sitedeki toplam istekleri sunar. Kontroller sırasında: Tarayıcıyı, URL test sunucusu konumunu (Vancouver, Dallas, Hong Kong, Sidney ve daha fazlası) ve 3G, LTE ve Geniş Bant gibi gaz hızını değiştirebilirsiniz.
Link: https://gtmetrix.com/
✿
Ubersuggest
Neil Patel, dünyanın en etkili 100 pazarlamacısından biri olarak kabul ediliyor. 2017 yılında, Ubersuggest adlı bir anahtar kelime aracı web sitesi satın aldı ve o site şimdi önde gelen ücretsiz anahtar kelime yazılım araçlarından biri haline gelmiştir. Ubersuggest en iyi ücretsiz sürüm anahtar kelime aracıdır. Yeni başlıyorsanız ve maliyetlerinizi minimumda tutmak istiyorsanız; kesinlikle işlevseldir. Ubersuggest, anahtar kelime izleme, anahtar kelime araştırması, eksiksiz site denetimleri, içerik fikirleri, site hızı testleri ve SEO optimizasyonu için öneriler sunar.
✿
Linkody
Linkody tamamen backlinklerle yani geri bağlantılarla ilgilidir. Bu araç, web sitenize kimlerin bağlantı verdiğini bulmanıza, hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını öğrenmenize ve hatta sevmediğiniz bağlantıları “reddedmenize” olanak tanır. Arama motorlarının sistemi oyun oynamaya çalıştığınızı düşünmesini istemediğiniz için, birinin web sitenize spam olarak bağlandığını düşünüyorsanız bu son özellik kullanışlı olabilir. Buradaki ana cazibe backlink raporları olsa da, Linkody de birkaç önemli ekstra sunuyor. Örneğin, istemcilere gönderebileceğiniz, sitenizin sosyal paylaşımlarını izleyebileceğiniz ve Google Analytics’e bağlanabileceğiniz raporlar oluşturma seçeneği sunar.
Link: https://www.linkody.com/
✿
SeoQuake
Organik arama verileri için hızlı istatistikler sağlayan ve Mozilla Firefox, Google Chrome ve Opera ile uyumlu ücretsiz bir uzantı aracıdır. Hızlı site denetimleri, anahtar kelime yoğunluğu, dahili / harici bağlantı analizi ve son fakat aynı derecede önemli olarak sosyal metrikler sağlar. Daha sonra, sayfadayken tüm bu verileri basit bir formda toplanır. Alexa Rank, Google Index, Facebook beğenileri ve SEMrush sıralama verilerinden verileri kullanır. Aslında, SEMrush’a kaydolduysanız, SeoQuake bu araçla mükemmel bir şekilde bütünleşir.
Link: https://www.seoquake.com/
✿
Buzzsumo
Çoğu zaman web sitenizle ilgili olan ve aynı zamanda niş içinde popüler veya popüler olan konuları bulmak zordur. Buzzsumo bu noktada işe yarar. Buzzsumo ile içeriğinize güvenebilirsiniz. Araç, konuya, anahtar kelimeye veya alana göre arama yapabilmenizi sağlar. Bu şekilde, rakiplerinizin ne hakkında yazdığını ve bu konu ve / veya anahtar kelime için nasıl bu kadar iyi sıralandıklarını da kontrol edebilirsiniz. Buzzsumo size Facebook etkileşimleri, LinkedIn paylaşımları, Twitter paylaşımları, Pinterest paylaşımları ve Google+ paylaşımlarının bir listesini sunacaktır. Ayrıca, belirli bir makalenin aldığı tüm backlinklere erişmenizi sağlar.
✿
Screamingfrog
Screamingfrog, web sitenizle ilgili temel öğeleri getiren bir web sitesi tarama aracıdır. Bu araçla ilgili en iyi bölüm, 500 sayfaya kadar ücretsiz bir sürüm sunmasıdır. Diğer araçların aksine, bu Windows, Mac veya Linux ile çalışan indirilebilir bir programdır. Screamingfrog web sitenizi tararken, sayfanızın sahip olabileceği her türlü potansiyel ayrıntıyı toplar. Analiz edilen sonuçlar sayfa adresini, sayfadaki içerik türünü, sayfa durum kodunu (301 yönlendirmesi veya 404 hatası gibi), dizin güvenilirliği, başlık, başlık uzunluğu, başlık piksel genişliği, meta açıklama uzunluğu, meta açıklama piksel genişliği, meta anahtar kelimeleri vb. gösterir.
Link: https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/
Bunları da okumalısınız
Yüksek Kaliteli Backlink Kaynakları Nelerdir?
13 Haziran 2023
Arama Terimleri Optimizasyonu Nedir?
1 Haziran 2023
moradam.com ve seçkin talanöz seo sektörünün gelişimine sağladığınız katkılar için teşekkürler
Çok faydalı içerik. Elinize sağlık.