En İyi PDF Düzenleme Programları 2021
PDF dosyaları çoğu alanda kullanılan oldukça popüler bir dosya türüdür. Ancak PDF dosyalarını yönetmek ve düzenlemek için iyi platformlar bulmak hala pek de kolay değildir. PDF dosyalarının çok kullanılıp sevilmesinin nedenlerinden biri, bu biçimdeki belgelerin herhangi bir cihaz ve platformda aynı görünmesidir. Bu onu belge paylaşmak için en iyi seçenek haline getiriyor.
PDF belgelerini düzenlemek ise daha da zor olabilir. Ancak hem Windows hem de Mac OS için birçok harika PDF düzenleyici vardır. Çeşitli yerli ve yabancı sitelerden bulduğumuz en popüler ve en iyi PDF düzenleme programlarının bazılarını bu yazıda bulabilirsiniz…
PDF Düzenleme Programları
→ Adobe Reader:
PDF belgelerini okumak ve formları doldurmak gibi görevler için tasarlanmış ücretsiz bir PDF Okuyucu aracıdır. Adobe Reader ile belgeye bazı vurgulamalar da ekleyebilirsiniz.
PDF dosyalarını okuma, yazdırma ve arama, Adobe’nin ücretsiz PDF Viewer’ının temel görevidir.
Adobe Reader ile belgeyi yakınlaştırabilir, sayfaları döndürebilir, anlık görüntüler çekebilir ve metni gece okuma moduna değiştirebilirsiniz.
Yazılım hem bilgisayarda hem de mobil cihazlarda kolayca çalışır. Yazılımı, basit özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü için kullanabilirsiniz.
▼▼▼
→ Icecream PDF Editor:
PDF editörü arayan çoğu insan işlevsel, özelliklerle dolu ve verimli çalışan yazılımlar ister. Icecream PDF Editor, tüm bu kutulara tik atmayı başarır. Icecream Apps’in diğer programları gibi, PDF Editör de kullanımı kolay bir arayüze sahiptir.
Şık ve modern olan Icecream PDF Editor, PDF metnini düzenleme, not ekleme, metinleri düzeltme, güvenli dosyalar ve sayfaları yönetme gibi ihtiyacınız olan tüm düzenleme araçlarına sahiptir. PDF dosyalarını birleştirin, belgelere sayfa ekleyin, sayfaları döndürün ve çıkarın, dosyaların izinlerini değiştirin ve daha fazlasını yapın.
Tüm özelliklere erişim kolaydır, bu editörü yeni başlayanlar ve uzmanlar için idealdir. Diğer iyi PDF editörleri gibi, Icecream PDF Editor, kullanıcıların sıfırdan bir PDF oluşturmasına izin verir. “Düzenle”, “Açıklama Ekle”, “Sayfaları Yönet” gibi seçenekler programda yer almaktadır.
Dosya Boyutu: 18 MB’dir. Windows 7, 8, 8.1, 10 gibi işletim sistemlerinde kullanılabilir. Hızlı ve verimli, modern ve minimal dizayn, gezinmesi kolay bir özellik arayanlar için idealdir.
▼▼▼
→ ABBYY FineReader:
Özellikle taranmış ve PDF belgeleri için tasarlanmış PDF ve OCR yazılımıdır. ABBY FineReader yardımı ile dokümanları dijitalleştirerek, alarak ve paylaşarak dokümantasyon sürecini optimize edebilirsiniz.
Bu PDF editör yazılımı, cümleleri ve paragrafları düzenlemenin yanı sıra düzeni ayarlamanızı sağlar. PDF belgenizi düzenlemek için paragraflar, resimler ekleyebilir, metinleri silebilir ve düzeni yeniden düzenleyebilirsiniz.
Belgeleri birleştirmek, sayfalara göz atmak ve hatta daha rahat bir okuma modu seçmek için ABBYY FineReader görüntüleme modunu kullanabilirsiniz.
▼▼▼
→ PDFsam Enhanced:
PDFsam Enhanced, PDF dosyalarını bölmek ve birleştirmek için temel bir araçtan geliştirilen tam özellikli bir PDF editörüdür.
Kullanıcılar sıfırdan ve tarayıcıdan boş PDF dosyaları oluşturabilir. PDF düzenleme işlevi, metin yazma, sayfaları taşıma/döndürme/silme, PDF’yi bölme gibi işlemleri yapmanızı sağlamaktadır. PDF düzenleyici ayrıca bağlantılar, resimler, filigran, sayfa numaraları ve üstbilgi ve altbilgi eklemenizi sağlar.
PDFsam’ın Geliştirilmiş PDF düzenleyicisinin ek açıklama bölümü, vurgulama, alt çizgi ve üstü çizili metin, notlar, pullar, el yapımı kalem çizgileri ve beyazlık gibi en popüler araçları da sunar. Dosya Boyutu: 49.3 MB’dir. Ücretlidir.
▼▼▼
→ Movavi:
Bir PDF dosyasının içeriğini değiştirmek için PDF yönetim yardımcı programı sunar. PDF Editör tek seferde birden çok belgeyi açmak için bir sekme tabanlı arayüz düzeni sağlar. Movavi PDF Editor ile çok sayfalı PDF sayfaları, PNG, JPG ve JPEG de açabilirsiniz.
PDF Editör’deki Nesneleri Düzenle seçeneği sayfa eklemenizi / çıkarmanızı, döndürmenizi ve kolayca eklemenizi sağlar. Bu yazılım yardımıyla belgeye resimler ve boş sayfalar da ekleyebilirsiniz. Bu PDF yazılımının sağladığı önemli bir özellik, her sayfayı ayrı panellerde görüntülemesidir.
▼▼▼
→ ApowerPDF:
Program PDF’yi düzenlemek için gereken tüm araçları içerir ve menü bölümlerine göre gruplandırılır. Sıfırdan PDF yapmak veya mevcut bir PDF’yi açmak istiyorsanız “Oluştur”a gidebilirsiniz, PDF’yi Word, Excel, PowerPoint, HTML, BMP, PNG, GIF, JPG, TIFF’e dönüştürmek için “Dönüştür” menüsü seçeneklerini kullanmanız yeterlidir.
“Düzenle” bölümü metin düzenleme ve ekleme, resim düzenleme ve ekleme ve bağlantı ekleme seçenekleri sunar. “Sayfalar” menüsünde çok sayıda araç mevcuttur, PDF dosyalarını ve sayfalarını silebilir, ayıklayabilir, kırpabilir, döndürebilir, bölebilir ve birleştirebilirsiniz.
Üstbilgi ve altbilgi ekleme ve filigran araçları da burada mevcuttur. PDF şifresi ekleyebilir, kaldırabilirsiniz. Her şeyi özetlemek için ApowerPDF alışmanız gereken hantal arayüze sahip oldukça basit ve sade bir PDF editörüdür. Ücretlidir.
▼▼▼
→ PDF Expert:
Bu yazılım, kullanıcıların PDF metinlerini, resimlerini, bağlantılarını kolayca düzenlemelerini sağlar. Bu uygulama ile ilgili harika şey, zahmetsizce değiştirmek için yazı tipi boyutunu, resimleri ve bağlantıları otomatik olarak algılayabilmesidir. Ayrıca, kullanıcıların ekip üyeleri arasında işbirliği yapmalarını ve çalışmalarını paylaşmalarını sağlar.
▼▼▼
PDF-XChange Editor:
PDF-XChange, metni yeniden yazma, silme ve yeniden biçimlendirme özelliği de dahil olmak üzere metin düzenlemeyi deneyimin merkezine koyar.
Ayrıca, bu PDF düzenleyici orijinal açılan PDF dosyalarınızdaki fontları otomatik olarak eşleştirir. Metin düzenleme kesinlikle PDF-XChange’i PDF editörü olarak seçmek için iyi bir neden olsa da, diğer önemli düzenleme araçlarına da sahiptir.
Örneğin, PDF dosyalarını bölebilir, sayfaları ayıklayabilir ve yorum ekleyebilirsiniz, dosya iznini değiştirme, ek ekleme ve daha pek çok özellikle birlikte çeşitli PDF ek açıklama araçları da mevcuttur. Dosya Boyutu: 147 MB’dir. Web tabanlı sürümü de vardır.
▼▼▼
PDFpen Pro:
Mac için mevcut en güçlü PDF düzenleme araçlarından biridir. Bu program, PDF dosyasına herhangi bir sorun yaşamadan metin ve imza eklemenizi sağlar. Bunun dışında PDF, vurgulama, el çizimleri için olanak sağlar. Dahası, hareket halindeyken düzenlemek istediğiniz takdirde PDF’ler Bulut depolamada saklanabilir.
▼▼▼
Able2Extract:
Bu PDF editörünün en iyi özelliklerinden biri, programın ilk başlangıcında yazılım öğreticilerini hemen kontrol etmenizi önerilmesidir. Arayüz düşünülür ve olası seçenekler 6 bölüme ayrılır. “Dönüştür” menü sekmesi, belgelerin Excel, CSV, Word, PowerPoint, Publisher (.pub uzantısı), HTML, AutoCAD, metin, resim gibi formatlara dönüştürülmesini sağlar.
“Belgeyi düzenle” menüsü, PDF eklemek için metin ekleme, şekil ekleme, bitmap ekleme, redaksiyon yapma, PDF’yi bölme, PDF’yi birleştirme, ekleme, sayfaları silme ve taşıma, sayfaları döndürme ve yeniden boyutlandırma seçenekleri sunar. Dosya Boyutu: 186 MB’dir. Ücretlidir.
▼▼▼
Sumatra:
Piyasadaki en iyi ücretsiz PDF okuyuculardan biridir. Bu ücretsiz PDF yazılımı hafif, basit ve kullanıcı dostu bir arayüz sağlar. Bu açık kaynaklı PDF okuyucu EPUB, MOBI, XML ve DjVu gibi diğer belge formatlarını da destekler.
Bu ücretsiz yazılımın en eşsiz özelliklerinden biri, doğası gereği taşınabilir olması ve böylece özel bir kurulum işlemi gerektirmemesidir. Harici bir USB sürücü ile kolayca kurabilirsiniz.
Bu PDF yazılımı taşınabilirdir; depolama için ek alan gerektirmez. Bu ücretsiz PDF yazılımının minimalist araç çubuğu; arama, yazdırma, yakınlaştırma / uzaklaştırma ve sayfaları ileri geri atlama gibi temel özelliklere erişmenizi sağlar.
▼▼▼
PDFelement:
Bu uygulama Adobe Acrobat’a mükemmel bir alternatiftir ve sağlam özellikleri ve kolay PDF düzenlemeleri nedeniyle birçok profesyonelin dikkatini çekmiştir.
Uygulama hem ücretsiz hem de ücretli versiyona sahiptir. Ancak, ücretsiz sürüm sadece sınırlı özellikleri kullanmanıza izin verir ve premium özelliklerin kilidini açmak istiyorsanız, uygulamayı web sitesinden satın almanız gerekir. PDF düzenleme sadece geçici bir işinizse, ücretsiz sürüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.
▼▼▼
SmallPDF:
Dosyaları PDF’den word, excel ve powerpoint formatlarına dönüştüren online bir PDF dönüştürücüsüdür. Tek yapmanız gereken, dönüştürme ile ilgili görevleri gerçekleştirmek için dosyaları uygulamaya sürükleyip bırakmaktır.
SmallPDF uygulaması yardımıyla belgeleri birleştirebilir, bölebilir ve döndürebilirsiniz. Uygulama ayrıca, e-postalara PDF eklemek için bir sıkıştırma aracı sağlar. Sıkıştırılmış belgenin kalitesi değişmez ve gerektiğinde belgenin sıkıştırmasını açabilirsiniz.
▼▼▼
Sejda:
Çevrimiçi ücretsiz olarak çalışan süper hafif bir PDF editörüdür. Bu, PDF dosyalarını anında, belki bir mobil cihazda ve bol miktarda düzenleme aracıyla düzenlemek isteyen kullanıcılar için idealdir.
Hızlı düzenleme görevlerini tamamlamak isteyen kullanıcıları mutlu edecektir. Ücretsiz bir çevrimiçi PDF editörü olarak Sejda şaşırtıcı derecede iyidir.
Kullanıcıların gerçekleştirebileceği düzenleme görevleri arasında resim, bağlantı, metin ve şekil ekleme ve kaldırma özelliği bulunur. Boş sayfalardan sıfırdan PDF belgeleri de oluşturabilirsiniz. Başka yerlerde ek açıklamalar ve belge imzalama gibi özellikler de mevcuttur.
▼▼▼
PDF’ler, iş akışını kolaylaştırmak ve işyerindeki üretkenliği artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Dosya oluşturmak, okumak, paylaşmak veya indirmek için PDF yazılımlarından herhangi birini seçebilirsiniz. Amaç ne olursa olsun, kişisel ve profesyonel, yazılımın sağladığı çeşitli eklentiler, organize PDF yönetimini konusunda size yardımcı olur.
Bunları da okumalısınız
Web Tasarımında İlham Veren 2023 Trendleri
10 Temmuz 2023
Yapay Zeka: Günlük Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?
6 Temmuz 2023
Youtube Otomasyon Kaynakları Nelerdir?
8 Haziran 2023