Online Mağaza Oluşturma – Online Satışa Başlamak için 9 Kolay Adım

Online Mağaza Oluşturma - Online Satışa Başlamak için 9 Kolay Adım

Online alışveriş hakkında konuşmak ve gün geçtikçe gelişip güçlendiğini söylemek, açık bir kapıya kuvvet uygulamaktan başka bir şey değildir. Dijital çağda müşterilerin, gün içerisinde durup alışveriş yapmadıkları kesindir. Arzuladıkları şey, seçtikleri mağazayı her zaman ve neredeyse her kanaldan ziyaret etme fırsatına sahip olmaktır. Bununla beraber, dijital dünyaya giden yol nedir? Sanal bir mağazaya sahip olmanın yolu nedir? Bu konu ve online mağaza oluşturma hakkında bilgilere ulaşmak için gerekli 9 adımı aşağıda bulabilirsiniz.

1.Bir online mağaza oluşturucu seçin!

Online mağaza oluşturma süreci özellikle güvenle, göz alıcı bir online mağaza oluşturma noktasında birçok adımın uygulanmasını gerektirir. Harika ve kullanıcı dostu arayüzlerle karakterize edilmiş birçok servis bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak WordPress, Shopify, Jimdo veya Wix verilebilirken aynı zamanda yönetimleri de oldukça kolaydır.  Bu konuda size yardımcı olabilecek en popüler platformların karşılaştırmasını burada bulabilirsiniz.

Potansiyel müşterilerin kendilerine güvenebilmeleri için, sistem güç ve güvenlik ile karakterize edilmelidir. Ürün kataloğu, siparişler ve fatura yönetimi kolay olmalıdır. Benzer şekilde çeşitli ödeme yöntemlerini, farklı dil ve para birimlerini destekleyip desteklemediği kontrol edilmelidir. Bir gün uluslararası siparişlerin işlenmesinin gerekebileceğini unutmayın.

2. Bir alan adı seçin!

Web sitenizin adresi alan adınızdır. Bu nedenle alan adınızın hedeflerinize ve hedef kitlenize uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Problem ve kafa karışıklığıyla karşı karşıya kalmamak için ünlü bir şirketin adına benzer bir isim seçmediğinizden emin olun. Aynı şekilde, eşsiz olma çabasıyla hedef kitlenizin kafasını da karıştırmayın. Bazı kişiler bilinen isimler seçmesine rağmen orijinallik güdü ile ismi farklı hecelerler. Bu stratejinin bazı dezavantajları bulunmaktadır. Ayrıca potansiyel takipçilerinizin adınızı yazabiliyor olmaları gerekir. Alan adı seçerken size yol gösterecek bilgilerle birlikte yeni başlayanlar için alan adları ve web barındırma hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.

3. Etkili ve faydalı içerik ve tasarım sunun!

İnsanlar ciddiyetinizi ve profesyonelliğinizi içerik ve fotoğraf kalitesi vasıtasıyla değerlendireceklerdir. İnternette sunulan çözümler herkesin faydasına veya aleyhine çalışabilir. Online mağazaya ziyaret edenlerin sayısı, fiziki mağazanın açılışını takip eden bir ayda gelebilecek toplam ziyaretçi sayısını aşabilir. Bununla birlikte, geçiş süresi genellikle daha hızlıdır. Dönüşüm oranı, ziyaretçilerin satın alımlara oranıdır. Web siteniz için sayfanızın estetiği, paylaşılan bilgiler ve ergonomi dönüşüm oranını etkileyen faktörler arasında yer alacaktır. Benzer şekilde, bir görsel kimlik oluşturmayı ve bunu online mağazanızda uygulamayı unutmayın. Markanızla öne çıkacak ve müşterilerinize güven aşılayacaksınız.

4.  Logoyu unutmayın!

Müstakbel sanal mağazanızın %50’sini temsil edeceğinden ötürü, markanızın bir logosu olmalıdır. Buna ayıracak zamanınız da bütçeniz de yoksa, birkaç dakika içinde bir logo oluşturmanıza yardımcı olacak bazı online hizmetlerden (örneğin, Logaster, Canva veya Graphicsprings) faydalanmayı deneyebilirsiniz.

5. Ürün açıklamaları yazın ve ekleyin!

Web sitenizin kurulumunu takiben, tedarikçilerden fotoğraf alın ve ürün sayfalarınızı oluşturun. SEO’nuzu kötü etkilememek açısından, markaların veya toptancıların kartlarını kopyalamanız tavsiye edilmez. Bunun yerine kendi anahtar kelimelerinizi içeren eşsiz açıklamalar hazırlayın. Bu işin uzun ve zorlu yapısına rağmen, harika sonuçlar elde edeceksiniz. Kullanıcılarınıza, ürünlerinizi düzgün bir şekilde sıralayarak, güzel bir deneyim sunun. Sıralama aynı zamanda web sitesinde dolaşımı geliştirerek satışları artıracaktır. Bunun nedeni, ürünleri en kısa sürede bulabilmenin sıklıkla satın alma şansını arttırmasıdır. Ürün sayfasına eklenecek şeyler bir açıklama, fiyat, stok durumu, resim, ürün çeşitleri ve daha birçok detayı içerebilir. Müşterilerin bir ürünü satın alma ihtimali, detaylı açıklamalar görmeyle doğru orantılıdır.

6. Ödeme yöntemlerini ayarlayın

Bu, ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmek için çok önemlidir. Online ödeme için kullanılan teknolojiler artık bilgisayar korsanlarının kötü niyetli saldırılarının önüne geçmek için çok daha iyi güvenlik önlemleri ile donanmıştır. Ödeme yöntemlerinde çeşitliliğe sahip olduğunuzdan emin olun ki bunu farklı araçlar kullanarak yapabilirsiniz. Bazı ödeme yöntemleri arasında kredi kartı, Paypal, Webmoney veya bitcoin, discover ve daha bulunur. Ödeme yöntemini nasıl seçeceğinize bu makaleden detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

7. Ürün teslimatı

Teslimat şekli de göz önünde bulundurulması gereken başka bir konudur. Teslim şekilleri hakkındaki karar, sattığınız ürünün, rakiplerinizin fiyatlarının ve bir siparişin son fiyatının dikkate alınmasını gerektirir. Ayrıca, müşterinize satın alma konusunda karar almalarına yardımcı olduğu için ücretsiz teslimat veya iade imkanı sunabilirsiniz. Ayrıca, bu imkanları herkesin görebildiğinden emin olmak için sitenize yerleştirildiğinden emin olun. Daha fazla satış için teslimat bölgelerini unutmayın. Kargo acenteleriyle işbirliğine girerek teslimat seçenekleri de ekleyebilirsiniz.

8.  İşte Oldu! Hazırlan! Dur ve Test et!

İşte son görev – platformunuzu test edin. Bu, her şeyin istenildiği gibi çalıştığından emin olmayı içerir. Göze çarpan her hata düzeltilmelidir. Tüm ürünlerin düzgün bir biçimde listelendiğinden emin olun; sayfa indirme hızını, ödeme yöntemlerini, sitede dolaşımı ve satışı etkileyebilecek diğer her şeyi kontrol edin. Bir öğenin başarısızlığının her şeyi etkileyeceğini unutmayın.

9. Tanının!

Online mağaza oluşturma konusunda ihtiyacınız olan her şey tamamlandığına göre artık online mağazanızı açma zamanınız geldi. Ancak, kendinizi tanıtmanız ve müşterilerin size gelmesini sağlamanız gerekir. Sosyal medya bunu başarmanıza ve hatta ürün bilgi paylaşımınıza yardımcı olabilir. Facebook, Pinterest, YouTube veya Instagram yardımcı olabilecek paltformlardan bazılarıdır. Her yerde olmaya çalışmak yerine, hedef kitlenize ulaşmanıza yardımcı olabilecek ve potansiyel müşterilerinizin olduğu yerleri kullanabilirsiniz. Sosyal medya kullanımı müşterilerinizle etkileşimi desteklemenin yanı sıra yapmanız ve geliştirmeniz gereken şeyler hakkında da size bilgi sağlayacaktır.

Online mağazanız için faydalı araçlar

Online mağaza oluşturma aşamalarından sonra başarılı bir e-ticaret sitesinin yönetimi ciddi bir çaba gerektirir. Mükemmel bir dönüşüm oranının oluşturulması ve sürdürülmesi önemli konuların başında gelir. Nihayetinde, sitenizin iyileştirilmesi birkaç araç yardımıyla yapılabilir. Bu araçlar tip ve işlevine göre düzenlenmiş ve organize edilmiştir. Bazı araçların rolü e-mağazanın kurulumu ve yönetimi üzerineyken, diğerleri basit görevlerin, trafik artışının yönetimine yardımcı olur; markanızı oluşturduğunuz gibi kendinizi tanıtmanızı sağlayacak diğer şeyleri de oluşturun.

Araştırma Araçları

SEMrush

SemRush hem doğal hem de ücretli SEO için kullanılabilen çok amaçlı bir araçtır. E-mağazayı geliştirmeye yardımcı olacak çeşitli özelliklere sahiptir. Özelliklerden biri, rakipleriniz tarafından kullanılan anahtar kelimeleri göstermektir. Bu araç olmadan bulunamayacak anahtar kelimeler genellikle oldukça faydalıdır. Genel organik trafik ve değer sıralamadaki yerlerini belirler.

Ahrefs

Ahrefs bilindiği üzere farklı özelliklere sahip bir araçtır. Bir web sitesine işaret eden bağlantıları ve en popüler sayfaları görüntülemeyi mümkün kılar. Referans veren alan adlarının tespitinde SEO’yu analiz etmek için kullanılır. Benzer şekilde, web sitelerinin bağlantı analizini sağlar. Ayrıca rakipleri de analiz ederek bağlantı kurma metodolojisi ortaya koyar. Alaka düzeyi ve zorluk derecesine göre doğru anahtar kelimeleri seçmek söz konusu olduğunda, Ahrefs inanılmaz derecede güçlüdür.

Ticari Araçlar

Trello

Trello, en popüler yönetim aracı olmakla birlikte ücretsizdir. Proje yönetimi özelliği içinde, ihtiyaçlarınıza göre sütunlarla yapılandırılmış bir tablo üzerinde hareket edebilen eylem listeleri içeren bir tür harita bulunmaktadır. Örneğin, önemli eylemler, acil ve acil olmayan eylemler ve daha fazlası için sütunlar oluşturmak mümkündür.

Bitrix24

Bitrix24, kurumsal bir yönetim yazılımıdır. CRM, görevler, belge, proje ve zaman yönetimi, iş süreci otomasyonu, faturalama, işbirliği, devamsızlık yönetimi, e-posta pazarlama, sanal PBX, paylaşılan takvimler, kurumsal dizin, insan kaynakları yönetim sistemi (HRMS) ve benzer 35’den fazla ücretsiz araç içerir.

Zoho Projects

İçerisinde CRM, Dokümanlar, Posta ve daha fazlasını içeren profesyonel araçlar paketi bulunmaktadır. Bu aracın avantajlarından bazıları etkinliklerin ilerlemesini ve entegre zaman izleme sistemini gösteren gösterge tablolarıdır. Benzer şekilde, Google Dokümanlar veya Dropbox dahil olmak üzere diğer çözümlerle entegre etmek de mümkündür.

Pazarlama Araçları

MailChimp

Bir e-posta pazarlama aracı olarak, popüler ve kullanımı kolaydır. Müşterinizin satın alma işlemlerini izlemenize yardımcı olurken benzer ürün teklifleriyle onları hedefleme fırsatı verir. Ayrıca, WooCommerce, Magento veya BigCommerce gibi servislerle doğrudan bağlantı vardır. Bu araçla e-posta kampanyalarını doğrudan mağazanız üzerinden oluşturmak mümkündür.

Buffer

Bu araç, günlük içeriklerin Twitter, Facebook, LinkedIn ve daha birçok platformda hedef kitleye ulaştırılabilmesi içindir. Araç kullanıcı dostu ara yüzü ile birçok avantaj sunmaktadır. Güncellemelerinizi planlamak ve ağlarınızın yönetimi açısından zaman yönetimini geliştirmek için etkili ve karmaşık olmayan bir şey istiyorsanız, bu araç sizin için oldukça uygundur.

Buzzstream

Bloggerlar, gazeteciler veya web sitesi sahipleriyle iletişim kurmaya yarayan bir CRM’dir. Bu bağlantı kurma, RP blogger ve etkili kampanyaların organizasyonunda veya ortak arama sürecinde size yardımcı olur. Potansiyel listeleri oluşturma, e-postaları arama, kişi takibi, ilişki geçmişini saklama ve bu listeleri gelecekteki kampanyalar için yeniden kullanma bu araçla mümkündür.

Analytics Araçları

Optimizely

Referans yazılım olarak, A/B testlerinin yapılması için fırsat verir. WYSIWYG ara birimine sahiptir, yani koda dokunmaya gerek kalmadan kullanmak mümkündür. Açılış sayfalarınızın, ürün sayfalarınızın, formlarınızın ve daha birçoğunun slit-testini Optimizely kullanarak yapabilirsiniz. Bu nedenle her pazarlamacı için olmazsa olmaz bir araçtır. Test için 30 günlük ücretsiz deneme süresine sahip paketler vardır.

Google Analytics

Sattığınız ürüne bakılmaksızın, e-ticarete dönüşüm oranınızı artırmak zorlu bir görevdir. Google tarafından geliştirilen e-ticaret, satıcılara daha geniş bir metrik görünümü sunar. Yani, platform şimdi her zamankinden çok daha güçlü. Google Analytics kullanan kullanıcılar artık trafiği istedikleri gibi izleme şansına sahiptir. Zayıf noktaların belirlenmesi, ödeme yaparken sepetin terk edilme veya direnç noktalarını ortaya çıkarır.

Visual web optimizer

E-ticarette optimizasyon konusunda bir son yok. Düşük performans gösteren sayfalarının denenmesi ve ayarlanması için sürekli olarak A/B testi uygulayanlar bunu bilir. Doğru parametrelere dikkat edememek veya değişecek şeylerden habersiz olmak gelirinize zarar verebilir. Bu nedenle, Visual Web Optimizer gibi platformlar pazarlama kampanyalarının ve ana sayfalarının değiştirilmesini gerektiren şirketlere uygundur.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir