Yandex SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Yandex SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Yandex SEO Çalışması Nasıl Yapılır? | Yandex, internet tabanlı hizmette ve arama motoru, e-ticaret platformu, navigasyon, ulaşım, çevrimiçi reklamcılık hizmeti ve daha pek çok sektörde yer almaktadır. Yandex, 1997’de başlatılan halka açık bir Rus arama motorudur. Rusya, Türkiye, Kazakistan, Belarus, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve İsrail ağırlıklı hizmet veriyorlar.  

Yandex Webmaster Tools

Yandex Webmaster – Google gibi, aynı zamanda web sitesi sahiplerinin web sitelerinin performanslarını iyileştirmelerine ve izlemelerine yardımcı olmak için çoğunlukla benzer özelliklere sahip bir web yöneticisi hizmetidir. Yandex webmaster sahibi olarak, web sitenizi endeksleme durumunu, tarama istatistiklerini, hataları vb. kontrol edebilirsiniz. Google Webmaster gibi kolay ve ücretsizdir. Bu sayede: Sıraladığınız anahtar kelime sorgularını TO, TBM, Gösterim vb. istatistikleri kontrol edebilirsiniz. Mobil kullanım için sitenizi kontrol edebilirsiniz. Sitenizle ilgili hataları bulup düzeltmek için öneriler alabilirsiniz. Sitenizin tüm ihlallerini kontrol edip, endeksleme istatistiklerinin tümünü bulabilirsiniz.

Tüm arama motorlarına uyumlu SEO Çalışması İçin İçeriğimize Gözatın!

Yandex SEO İpuçları

Yandex  SEO ipuçlarını şöyle sıralayabiliriz:

  1. İnsanlar sitedeki zamanının yüzde seksenini üst kısımda harcarlar. Bu nedenle önemli ve ilgi çekecek içeriklerinizi üst kısımlara koymanız gerekir.
  2. Bir sayfayı en fazla 100 adet link ile (site içi + site dışı link) sınırlamalısınız. 
  3. Reklam alanınızı sınırlandırın. Aksi takdirde yükleme sürenizi yavaşlatır ve trafiğinize zarar verir.
  4. Sitenizi hız odaklı tasarlayın. Gereksiz özellikleri ve içerikleri kaldırın. Görsel optimizasyonu yapın.
  5. İyi dizayn edilmiş site içi gezinme, kullanıcı ve arama sonuçları için hem önemlidir.
  6. İnsanlar çevrimiçi bilgi arıyorlar. Blog, bilgi talebini yanıtlamak amaçlıdır. Hedef kitlenizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayan içerikler oluşturulmalıdır.
  7. Dikkat çekmek için başlığınızın hedef kitlenize dikkat çekici gelmesi gerekir. 
  8. Web sitenizde veya blogunuzda başka bir URL ile yinelemeniz gerektiğine dair bir beklentiniz yoksa, URL’de tarih kullanmaktan kaçınmanızı öneririz.
  9. Dahili bağlantı, arama motorlarına blogunuzdaki alakalı içeriğin bir göstergesidir. Blogunuzdaki yetkili bir gönderiden alakalı başka bir gönderiye bağlanarak her iki gönderinin de birbiriyle alakalı olduğunu belirtirsiniz.
  10. Hedeflemek istediğiniz bir bölge veya bölge belirleyin. Bölgenizi Yandex Web Yöneticisi Araçları’nda belirtmelisiniz.
  11. Doğal olmayan yorumlar ve spam oluşturmak gibi kullanıcı davranışlarını taklit eden yazılım ve eklentilerin kullanılması, Yandex’in cezalandırdığı işlemlerdir.
  12. Rahatsız edici reklamların gösterilmesi (pop-up’lar dahil) zararlıdır. Yandex, 2012 ve 2014 yıllarında, UX ve içerik erişilebilirliğine müdahale eden açılır pencerelere sahip siteleri tespit etmek ve cezalandırmak için çekirdek algoritmasını güncellemişti.
  13. Domain yaşı, Yandex’de üst düzey sıralama faktörüdür. Sağlam bir geçmişe ve şöhrete sahip bir siteniz olduğunda iyi sıralama alabilirsiniz, ancak yeni bir siteyi başlattığınızda, özellikle de az sayıda sayfası olduğunda alt sıralarda olmanız muhtemel.
  14. Yandex arama algoları Google’a benzer şekilde meta etiketlere dikkat eder, ancak Yandex’in çok daha katı olduğuna dair deneyimler vardır. Spam’a meyilli davranışlar nedeniyle, çok ciddi hatalar olmasa bile siteyi cezalandırabilir. Bu, etiketlerinizi optimize etmek istediğinizde, gerçekten kapsamlı ve organik görünecek bir şekilde düzenleme yapmanız gerektiği anlamına gelir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir