Yeni İçerik Eklemeden Trafik Artırmak Mümkün Mü?

Yeni İçerik Eklemeden Trafik Artırmak

Yeni içerik eklemeden trafik artırmak size ilk bakışta imkansız ve ilginç gelebilir. Ancak bu imkansız değildir. Aşağıda sizlerle paylaşacağım ipuçları ile yeni içerik eklemeden trafik nasıl artırılır sorusunun cevabını paylaşacağım.

Yeni İçerik Eklemeden Trafik Artırmak

Yeni içerik eklemeden mevcut içeriklerinizle de sitenizin trafiğiniz ortalama %20 oranında artırabilirsiniz. Özellikle sitenizde çok sayıda içerik mevcutsa mutlaka yeniden yapılandırmanız ve güncellemeniz gereken içerikler olacaktır. Yeni içerik eklemekten daha karlı ve kısa dönemde daha yüksek dönüşüm sağlayacak bu yöntem sayesinde mevcut içerikleriniz ile ileriye yönelik yatırım yapabilirsiniz.

1- İçeriklerinizi Yeniden Yapılandırın!

Yapacağınız ilk şey mevcut içeriklerinizi yeniden yapılandırmaktır. Yeniden yapılandırmak eski içerikler ile ilgili bir anahtar kelime araştırmasıdır. Öncelikle yapılandırmak için bir içerik seçin. Ardından içerikte odak anahtar kelimenizin diğer varyasyonlarını belirleyin. Bunlardan kaçını içeriğinizde hedeflediğinizi kontrol edin.

Araştırma sonucunda elinizde odak anahtar kelimenizin varyasyonlarından oluşan uzun bir liste oluşacak. Bu varyasyonlar içerisinden en alakalı olan anahtar kelimelerin bir listesini oluşturun. İçeriğinizi yeniden yapılandırırken bu listede yer alan kelimelere içeriğinizde yer verin.

2- Benzer İçerikleri Birleştirin!

İçerikleri yeniden yapılandırmak ve anahtar kelime araştırması yapmak ilk aşamaydı. İkinci aşamada ise blogunuzdaki benzer içeriklerinizi birleştirmeniz gerekir. Örneğin Backlinkler ile ilgili blogunuzda yer alan 4 farklı içerik olduğunu varsayın. Bu 4 içeriği Backlink ile ilgili tek bir kılavuzda birleştirin.

Tek başına içerikleriniz yeteri kadar trafik sağlamıyor olabilir. Bu yüzden alakalı konularda özellikle ince olan içerikleri birleştirmeniz trafik oranını artırmanızı sağlayabilir.

Benzer içerikleri tek bir içerikte birleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Birleştirilecek içerikleri 301 yönlendirmesi ile oluşturacağınız içeriğe yönlendirin.
  • İçeriğin konu bütünlüğü ve akışı için paragrafları düzenleyin.
  • Son olarak içeriklere yapılan yorumları eğer WordPress kullanıyorsanız, Copy or Move Comments eklentisi ile birleştirdiğiniz içerikte toplayın.

Bu sayede ortalama 300 kelime civarı olan ve yeteri kadar trafik sağlamayan içeriklerinizi bir araya getirerek minimum 1000 kelimeden oluşan kapsamlı bir kılavuz hazırlamış olacaksınız.

3- SSS Bölümü Ekleyin!

SSS bölümü, kullanıcıların size soru sormasını sağlayan faydalı bir bölümdür. Bu bölümler ile içerik oluştururken yeni fikirler edinebileceğiniz gibi kullanıcılar sorularına yanıt bulmak için sitenizi ziyaret edecek ve bu da site trafiğinizi artıracaktır.

4- Grafik Ekleyin!

İçeriğinizde grafiğe yer vermek doğrudan trafik üzerinde etki sahibi değildir. Ancak sayfanızın kalitesini artırmak ve markanızın güvenilir olduğunu göstermek için harika bir yoldur. Bu durumda etkileşim oranı artacak ve dolaylı olarak sağladığınız trafik de yükselecektir. Grafiklerin yanı sıra resimler ya da videolar ekleyerek de içeriğinizi zenginleştirebilirsiniz.

Mevcut içerikleri yeniden yapılandırarak, birleştirerek ya da güncelleyerek yeni bir içerik ile sağlayacağınız trafikten ortalama %20 daha fazla trafik elde edebilirsiniz. Mevcut içeriklerin bu şekilde yeni bir içeriğe dönüştürülmesi hem yatırım getirisi yüksek hem de yüksek dönüşüm sağlayan bir taktiktir. Ayrıca mevcut içerikleri yeniden yapılandırmak özellikle zaman açısından yeni bir içerik eklemekten daha karlı olabilir. Blogunuzda çok sayıda içerik mevcut ise mutlaka birleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması gereken içerikler vardır. Kısacası ileriye dönük trafik açısından daha fazla yatırım yapmak istiyorsanız yeni içerikler eklerken blogunuzda yer alan eski içerikleri unutmamalısınız.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir