Web Sitesi Tasarım Araçları Nelerdir?

Web Sitesi Tasarım Araçları Nelerdir?

Web Sitesi Tasarım Araçları Nelerdir?

Web tasarım ‘ını meslek olarak tercih etmek isteyen genç arkadaşlara yol göstermek ve yeni tasarımcıların da kullanabileceği pratik ve oldukça faydalı olan araçları sizler için bu yazımızda paylaşmak istedik. Genellikle çok kişi tarafından sevilerek kullanılan, faydalı olduğu bilinmekte olan ve bunun yanında sizinde işinize yarayacağını düşündüğümüz web tasarım araçları sizlerle paylaşacağız.

Bu araçların aralarında font araçları, css , grafik ile ilgili araçlar ve video düzenleme araçlarına kadar bir çok ücretsiz yazılımın bulunacağı bu içeriğimizde mutlaka işinize yarayacak araçlar bulacaksınız. Dilerseniz hemen başlayalım.

Psd dosyasını Html ve CSS e döken ücretsiz online araçlar

1- http://www.psdtoweb.de 800 Megabayta kadar olan PSD dosyalarını online olarak ücretsiz CSS ve HTML ye çevirebilen bir araçtır.

2- http://css3ps.com/ ,Bu adresten indireceğiniz Photoshop eklentisi ile PSD den HTML ve CSS çevirmesini yapabilirsiniz.

3-Adobe Air eklentisi ile çalışan http://psdbreaker.com/psdbreaker.air uygulaması sayesinde Photoshopta düzenlediğiniz web sitelerini hiç bir programlama bilgisine sahip olmanıza gerek olmadan Xhtml ve CSS dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Genel web tasarım araçları

1- Notepad++

Ufak tefek kod yazma ve düzeltme çalışmalarınız için kolaylıkla kullanabileceğiniz bu metin düzenleyici Windows ‘un not defteri programının daha da gelişmiş hali gibidir de diyebiliriz.

2- Online renk yönetim ve renk uyum aracı

http://www.colorschemer.com/online.html

Yapılan web sitesi tasarımlarında renk uyumu için kullanabileceğiniz bir sistemdir. Hangi rengin hangi renk yoğunluğu ile uyumlu olduğunu ve bu renklerin Rgb , Cmyk kodlarını alabileceğiniz küçük ama çok kullanışlı araçlar arasında yer almaktadır.

3- HTML Entity Character Lookup

http://leftlogic.com/lounge/articles/entity-lookup/

Karakterlerin, sayıların tamamının HTML karşılıklarını bulmanızı sağlayan araçtır. Bu sayede dil kodlamasında sıkıntı yaşadığınız harflerin html karşılıklarını yazarak bu sorunu çözebilirsiniz.

4- Firefox Web yöneticisi eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/60

Web developer tool bir firefox eklentisidir. Firefox içinde css ve html ile ilgili ve kodlarla ilgili bir çok işlevi kolay ve hızlı şekilde yerine getirir.

5- Resimdeki yazının fontunu bulma aracı

http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

Bu online araç sayesinde her hangi bir görseli web sitesine upload ederek o resmin içindeki yazı fontun ne olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu sayede grafiklerde kullanılan fontları rahatlıkla tespit edebilir ve kullanabilirsiniz.

6- Css framework

http://www.blueprintcss.org/

Türkçesi ile anlatmak gerekirse css alt yapısı , css çatısı olan css frameworkler css uzmanlarının işlerini oldukça kolaylaştıran bir sistemdir.  Blueprint css de bu imkanı sunan online bir kaynaktır. CSS tasarımcısı yada css geliştiricisi iseniz garanti veririz ki çok işinize yarayacak bir araçtır.

7- Typetester

http://www.typetester.org/

Kısaca anlatmak gerekirse font karşılaştırma sistemi diye açıklayabileceğimiz bu sistem hangi yazı fontun, hangi yazı büyüklüğünün sitenizde nasıl durduğunu çok fazla zaman harcamadan kolayca test etmenize yarıyor.

8- Em Calculator

http://riddle.pl/emcalc/

Css siteler tasarlarken ölçeklerle ilgili size yardımcı olacak küçük ama hayat kurtaran bir araçtır.

9- Zopim ücretsiz online destek yazılımı

Tamamı ile ücretsiz web siteniz üzerinden online destek hizmeti vermenizi sağlamakta olan profesyonel bir yazılımdır. Web üzerinden resmen müşteri hizmetlerini interaktif olarak sunabilme olanağı veren bu online yardım masası yazılımı tamamen ücretsizdir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir