WordPress Arama Sonuçlarında Yazılar Nasıl Gizlenir?
Bu yazımızda WordPress Arama Sonuçlarında Yazılar Nasıl Gizlenir? sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Belirli sayfaları, yazarları ve daha fazlasını; WordPress arama sonuçlarından gizlemek ister misiniz? Varsayılan olarak, WordPress araması, arama sonuçlarındaki tüm yayınları ve sayfaları içerir. Bu makalede, belirli sayfaları, yayınları, yazarları, kategorileri ve daha fazlasını WordPress arama sonuçlarından kolayca nasıl hariç tutacağınızı göstereceğiz.
WordPress Arama Sonuçlarında Yazı Gizleme
Varsayılan WordPress arama özelliği, tüm WordPress yayınlarından, sayfalarından ve özel posta türlerinden sonuçları gösterir. Bu çoğu web sitesi için kabul edilebilir ve WordPress SEO veya performansını etkilemez. Ancak , çevrimiçi bir mağaza çalıştırıyorsanız , arama sonuçlarında görünmesini istemeyebileceğiniz bazı sayfalar vardır. Örneğin, başarılı indirme işleminden sonra ödeme sayfası, hesap sayfası veya bir teşekkür sayfası.
Bazı web sitesi sahipleri bir kategoriyi veya taksonomiyi gizlemek isteyebilirken, diğerleri belirli yazarların yayınlarını gizlemek isteyebilir. Gereksiz öğeleri hariç tutarak site aramalarınızı optimize etmek, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar ve web sitenizin kullanılabilirliğini geliştirir.
Eklenti Yardımı İle Bazı Sayfaları Arama Sonuçlarından Dışlama
Yapmanız gereken ilk şey, Arama Dışlama eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. İndirmek için “Search Exclude By Roman Pronskiy” şeklinde arama yapmanız yeterlidir. Etkinleştirme sonrasında, arama sonucundan hariç tutmak istediğiniz yayını, sayfayı veya özel yayın türünü düzenleyin. Düzenleme ekranında, bir arama hariç tutma kutusu görürsünüz.
‘Arama Sonuçlarından Hariç Tut’ onay kutusunu işaretleyin ve postanızı / sayfanızı kaydetmeyi unutmayın. Bu belirli posta / sayfa artık WordPress arama sonuçlarında görünmeyecektir. Aramadan hariç tuttuğunuz tüm öğeleri görüntülemek için Ayarlar »Arama Hariç Tutma sayfasına gidin. Burada, WordPress arama sonuçlarından hariç tuttuğunuz öğelerin bir listesini göreceksiniz.
Kısıtlamayı kaldırmak isterseniz, eklemek istediğiniz öğenin yanındaki kutunun işaretini kaldırın ve değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.
WordPress Aramasından Özel Kategorileri ve Etiketleri Hariç Tutma
Bu yöntem, WordPress web sitenize kod eklemenizi gerektirir. Öncelikle, hariç tutmak istediğiniz kategori kimliğini bulmanız gerekir. Ardından, aşağıdaki kodu temanızın functions.php dosyasına eklemeniz gerekir.
function wpb_search_filter( $query ) {
if ( $query->is_search && !is_admin() )
$query->set( 'cat','-3' );
return $query;
}
add_filter( 'pre_get_posts', 'wpb_search_filter' );
Hariç tutmak istediğiniz kategorinin kimliğini 3 ile değiştirmeyi unutmayın. Şimdi, birden fazla kategoriyi hariç tutmak istediğinizi varsayalım. Birden fazla kategoriyi hariç tutmak için kodu şöyle değiştirin:
function wpb_search_filter( $query ) {
if ( $query->is_search && !is_admin() )
$query->set( 'cat','-7, -14, -26' );
return $query;
}
add_filter( 'pre_get_posts', 'wpb_search_filter' );
Yalnızca virgülle ayrılmış olarak hariç tutmak istediğimiz kategori kimliklerini ekledik.
Etiketleri Hariç Tutma
Belirli bir etiketin altındaki yayınları hariç tutmak istiyorsanız, aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
if ( $query->is_search && !is_admin() ) $query->set( 'tag','-14' ); return $query; } add_filter( 'pre_get_posts', 'wpb_search_filter' );
Hariç tutmak istediğiniz etiket kimliğiyle 14’ü değiştirmeyi unutmayın.
Yazarları Arama Sonuçlarında Gizleme
Belirli bir yazar tarafından oluşturulan yayınları WordPress arama sonucundan çıkarmak istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu vardır. Yazarın yalnızca birkaç yayını varsa ve daha fazla yayın eklemeyeceklerinden eminseniz, bu makaledeki ilk yöntemi, yazılarını WordPress aramasından hariç tutmak için kullanabilirsiniz.
Ancak, bir yazar tarafından yazılan çok sayıda yayın varsa, bunları WordPress arama sonuçlarından hariç tutmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
function wpb_search_filter( $query ) {
if ( $query->is_search && !is_admin() )
$query->set( 'author','-44' );
return $query;
}
add_filter( 'pre_get_posts', 'wpb_search_filter' );
Hariç tutmak istediğiniz yazarın kullanıcı kimliğiyle 44’ü değiştirmeyi unutmayın. Aynı kodu, birden çok yazarın virgülle ayrılmış kullanıcı kimliklerini ekleyerek hariç tutmak için de kullanabilirsiniz.
function wpb_search_filter( $query ) {
if ( $query->is_search && !is_admin() )
$query->set( 'author','-24, -12, -19' );
return $query;
}
add_filter( 'pre_get_posts', 'wpb_search_filter' );
Bu makalenin, belirli sayfaları, yazarları ve daha fazlasını WordPress aramasından nasıl çıkaracağınızı öğrenmenize yardımcı olduğunu umuyoruz.
WordPress Linkleri Yeni Sayfada Nasıl Açılır? başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.
Bunları da okumalısınız
Rakiplerin Site Hızını Toplu Olarak Nasıl Analiz Edilir?
25 Nisan 2023
Accelerate WP Nedir?
18 Mart 2023
2022’nin En İyi WordPress Temaları
12 Temmuz 2022
Çok işime yaradı teşekkür ederim