Para Kazandıran Web Sitesi Oluşturma Masrafı Ne Kadardır?
Para Kazandıran Web Sitesi Oluşturma Masrafı Ne Kadardır?
İnternet üzerinden para kazanmak için en sık başvurulan yöntemler internetten satış yapmak ve blog veya haber sitelerinde içerik üretmektir. Eğer hali hazırda sunduğunuz ürün veya hizmetler varsa kurumsal bir web sitesi sayesinde gelirinizi ikiye katlama şansı yakalarsınız. Sosyal medya haricinde para kazanacağınız bir yol arıyorsanız bir web sitesine ihtiyacınız vardır. Bir web sitesi kurmak için ne kadar para harcamamız gerekir veya web sitesi oluşturmanın maliyeti nedir soruları kafamızı en çok kurcalayan sorulardır. Gelin birlikte maliyetlerimize göz atalım.
1- Domain Ücreti
Domain almak bir web sitesi kurucusunun para harcamaya başlayacağı ilk adımdır. Alan adı anlamına gelen domain internet sitenizin ismi demektir. Alacağınız alan adı SEO çalışmalarınızda oldukça etkili olacaktır. Anahtar kelimelerinize sahip olan bir alan adı almanız gerekir. Domain ücretleri 5 lira ile başlayıp milyonlarca liraya kadar artabilir. Fiyat farkının sebebi de adların önceden alınması veya düşük karakterli olmasıdır. Alan adlarının ücretleri yıllık olarak ödenir. Ortalama senelik 35 lira gibi bir ücretle sitenizin ismine sahip olabilirsiniz.
2- Sunucu Masrafları
Sitenizin dosyalarını barındırabilmek için bir hosting diğer adıyla sunucuya ihtiyaç duyacaksınız. Sunucu masrafları da oldukça değişkendir. Çünkü sunucular disk alanı, sunucu rami, aylık trafik limiti ve web sitesi destekleme sayısına göre değişkenlik gösterir. Bir ortalama belirlemek gerekirse bir firmanın aylık ortalama 20 lira gibi bir sunucu masrafı olacaktır diyebiliriz.
3- SSL Masrafları
SSL sahibi olmadan web sitesi üzerinden para kazanmanız mümkün olmayacaktır. SSL siteniz ile müşteriler arasındaki very alışverişlerini şifrelemek için kullanılan sistemdir. Eğer isterseniz Extended Validation sertifikasıyla işinizi halledebilirsiniz. Veya anlaştığınız hosting firmasından SSL hizmeti almayı seçebilirsiniz. Eğer sertifika alacaksanız 2000 lirayı gözden çıkarmalısınız ancak bu hizmeti 100 lira gibi bir miktarla hosting şirketinizden talep edebilirsiniz.
4- Kurumsal Mail Hosting Masrafları
Web sitenizi ziyaret eden müşterilerin size ulaşabilmesi için kurumsal mail adresine ihtiyacınız vardır. Gmail için işletme maili alma masrafı 20lira ile 60 lira arasında değişim gösterir. Yandex kullanarak bu işi ücretsiz yapabilirsiniz ancak Gmail kullanmak prestij nedeniyle daha çok tercih edilir.
5- Tema Ücretleri
Web sitenizi nasıl kullanacağınıza bağlı olarak temanız değişkenlik gösterir. İçerik yönetim sistemi de aynı şekilde amacınıza göre değişmektedir. Temanız için ücretsiz olanları tercih edebilirsiniz. Eğer size özel bir tema istiyorsanız fiyat istekleriniz doğrultusunda değişecektir. Özel tema fiyatları ortalama 240 lira gibi bir fiyata gelecektir.
6- WordPress Eklenti Ücretleri
WordPress kullanıcısıysanız şanslısınız. Çoğu eklenti için ücret ödemek zorunda kalmayacaksınız. Ancak bazen işinize yaracak ve kolaylaştıracak özellikler satın alabilirsiniz. Satın alacağınız özellikler tamamen tercihinize bağlıdır. Sitenizin amacına ve kullanım şekline göre belirleyeceğiniz eklentiler için ortalama bir fiyat aralığı veremeyiz çünkü tamamen kullanıcı tercihine bağlıdır. Ancak ücretli ekler kullanmadan da sitenizi sorunsuz işletebilirsiniz.
Bunları da okumalısınız
Midjourney Nedir?
13 Nisan 2023
Pinterest Algoritması Nasıl Çalışır?
8 Şubat 2023
Marka Arketipi Nedir?
23 Ocak 2023