İçerik Pazarlamasında Yapılan 6 Hata ve Çözümleri
İçerik Pazarlamasında Yapılan 6 Hata ve Çözümleri
İçerik pazarlaması sıklıkla başvurduğumuz bir yöntemdir. Bize başarıyı ve müşterileri getiren bu stratejide başarılı olmak maalesef her zaman mümkün olmamaktadır. Bunun sebebi içerik pazarlaması esnasında yaptığımız hatalardır. Bu konuda başarılı olmak ve emeklerimizin karşılığını alabilmek için kusursuz ve tamamıyla doğru bir yolda ilerlememiz gerekir. Aslında yaptığımız hataları görmüş olmak hatalarımızı telafi etmek için güzel bir fırsattır.Markaların ve firmaların sıklıkla yaptığı hataları ve çözüm önerilerini paylaşacağımız bu yazımız hatalarınızı görmenize ve düzeltmenize veya bu hataların önüne geçmenize yardımcı olacakır.
1- Ziyaretçilerinizden Önce Kendinizi Düşünmek
İçerik pazarlama stratejisi yürütürken firma ve markaların sıklıkla düştüğü bir hatadır. Reklam yaparken müşterilerin ve ziyaretçilerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını göz ardı ettiğiniz takdirde hazırladığınız içerik işe yaramayacaktır. İçerik hazırlarken kendi ihtiyaçlarınızı düşünmekten vazgeçip kullanıcı olaklı içerik hazırlamaya özen göstermelisiniz. Tüketicinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermeniz gerekir. İstediğini bulan müşteriden hem geri dönüş alırsınız hem de etkileşimi arttırmış olursunuz. Sizden ulaştığı bilgileri çevresiyle paylaşan kullanıcılara sahip olmak istiyorsanız içerikleriniz paylaşılmaya değer bilgiler içermelidir.
2- Sürekli Ürününüz veya Hizmetinizden Bahsetmek
İçerik pazarlamasında önemli olan unsurlardan biri de reklamın dozunu iyi ayarlamaktır. Azı etki yaratmazken çoğu da can sıkıcı hal alır. Markalar bu yöntemi sadece reklam yapma amacıyla kullandığında ziyaretçiler bu durumu hisseder ve bu durumdan hoşlanmazlar. Bu durum müşterilerinizle aranızdaki güven bağına hasar verir.
3- Tek Taraflı İçerik Pazarlama Yapılacağını Düşünmek
İçerik üretimi tek taraflı bir iş değildir. Tam tersine müşterilerle etkileşiminiz oluşmadığı takdirde içerik pazarlaması ne size ne de tüketiciye fayda sağlar. Bu nedenle düşünülenin aksine iki taraflı bir iş yaptığınızın farkına varın. Karşılıklı alışveriş gibi düşünebilirsiniz. Siz tüketicilerinize işlerine yarayan bilgiler verir, sorularına cevap bulur ve yardımcı olursanız onlar da sizin geniş kitlelere ulaşmanızı ve başarılı olmanızı sağlarlar. İçeriklerinizi yayınlamakla bitmeyen bir serüven olan içerik pazarlamasında müşterilerinizden gelen tepkilere ve sorulara karı duyarlı olmalı ve etkileşim oranınızı yüksek tutmaya gayret etmelisiniz.
4-İçeriklerin Kalitesine ve Çeşitliliğine Dikkat Etmemek
İçeriklerinizin kalitesiz ve baştan savma olması durumunda bu da kullanıcılar tarafından hissedilecektir. Sürekli içerik üretmek zahmetli bir iştir ancak eğer kalkıştıysanız hakkını vermeniz gerekir. Tüketiciler aradığını bulamadığı içerikleriniz için sizinle etkileşim kurmazlar. Aynı zamanda içerik üretirken farklı türler ve konu çeşitliliği barındırmanız önemlidir. İlgisini çektiğiniz tüketici aynı zamanda hep aynı şeyler hakkında yazı okumamış olur ve içerikleriniz arasında gezinerek daha çok vakit harcar.İçerik konunuzu ve yönteminizi değiştire değiştire kullanmanız etkileşim oranınızı arttıracaktır.
5- Bir Strateji Belirlememiş Olmak
Yapılan bir diğer büyük hata ise plansız ilerlemektir. Haritasız yola çıkılmaz öyle değil mi? Ne zaman ne yapacağınızı bilmeniz sürekli ve tutarlı olmanızı sağlar. Kendinizi gözlemleyebilmeniz açısından da önemli bir detaydır. Hedefleri ve stratejisi belirli olan bir web sitesine sahipseniz hangi konuların ilgi gördüğünü tesbit edebilir ve buna göre ilerleyebilirsiniz.
6- Değer Yaratmaya Çaba Göstermemek
Bir değer yaratmak marka bilinirliğiniz ve kimliğiniz açısından önemlidir. Müşterinin sadakatini arttıracak bir unsurdur. Markaların çoğu bu kavrama önem vermezler ve bu nedenle başarısız olurlar. Marka değeriniz olması için tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermeli ve kaliteden asla ödün vermemelisiniz. Hedef kitlenize göre belirleyeceğiniz değer yargılarını içeriklerinizde belli etmelisiniz.