Google Adsense Onayı Nasıl Alınır?

GOOGLE ADSENSE ONAYI

Google AdSense, bir internet sitesinden para kazanmak için en iyi reklam ağlarından biridir. Tıklama Başı Ödeme Sistemi ile çalışır. 2017 itibarı ile bütün TBM reklamcılık programlarından iyidir. En popüler olanıdır,  binlerce memnun müşteri ve yayıncı vardır. AdSense, her zaman zamanında ödeme yapar. Diğer reklam firmaları arasında en yüksek TO’yu yayıncılara sunmaktadır. Google AdSense’in popüler olmasının bir başka nedeni, çalışmalar doğru şekilde yapılırsa büyük miktarda para kazanılabileceğidir. Her webmaster, Google Adsense ile para kazanmak ister. Ancak ne yazık ki, birçoğu başarısız olur. Adsense bazı sıkı kurallar ve şartlar ile çalışmaktadır. Kendi blogumuz üzerinden Adsense onayını almak için uğraş vermek, disiplinli olmak ve sabır göstermek gerekiyor.

Google Adsense Onayı Alma

Adsense yöneticileri, şartları yerine getiren blogları her zaman onaylar. Dolayısıyla blogunuzu Adsense başvurusu için hazır hale getirmelisiniz. Adsense almak için gerekli şartlar nelerdir? Site, adsense programına uygun bir hale nasıl getirilir? Google AdSense’e nasıl başvurabilirsiniz? Blogum AdSense için geçerli mi? Google AdSense’e başvurmak için uygun muyum? Google AdSense gereksinimleri nelerdir? Google AdSense başvurumu neden reddeder? Google AdSense başvurumu reddederse ne yapacağım? Bu gibi sorularınızın yanıtlarını ele alalım.

Adsense Nasıl Alınır?

Kaliteli İçerik

İlk bilmeniz gereken şey “içerik kraldır” sözüdür. Yüksek kalitede bir blog, yüksek kaliteli içeriklerle oluşturulur. Kaliteli içerik, eşsiz, süslü, açıklanmış içeriktir. Adsense onayı almak istiyorsanız, içeriklerinize önem vermelisiniz. İçeriklerinizin kalitesine önem vermezseniz, Adsense yolculuğunuzun bittiğini söylemek gerekir. Ve kaliteli içerik üretme noktasında bilmeniz gereken ilk kurallardan bir tanesi şudur: Google Adsense, telif hakkı söz konusu olan içerikleri kesinlikle onaylamamaktadır.

Meta Açıklamaları

İçeriklerinizin meta bilgilerini ve açıklama metinlerini kesinlikle optimize etmelisiniz. Meta etiketleri, içeriğin tarayıcı botlarına ne olduğunu açıklar. AdSsense onayını almak için AdSense yayın kurulu tarafından uygulanan her web sitesinin kontrol edilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bu aşamada botların kullanılacağını bilmelisiniz. Bu durumu lehinize çevirmek için meta etiketlerini doğru kullanmalısınız. Meta bilgilerine dair bir bilginiz yoksa, SEO Başarı Faktörleri Periyodik Tablosu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Meta Açıklamaları: Arama motoru sonuç sayfasında yer alan küçük açıklamalardır. Araştırmacıların, bağlantınızın üzerine tıklamadan önce ne olduğunu öğrenmelerini sağlar. Tabi ki botların da. Ziyaretçiler, içeriğinizin aradıkları bilgi ile alakalı olup olmadığını belirlemelerine ve sitenize tıklayıp tıklamayacaklarına karar vermelerine büyük bir rol oynamaktadır.

  • Meta başlığı, boşluklar dahil, 69 karakter ve meta açıklaması, boşluklar dahil, 156 karakter olmalıdır.

Yeterli İçerik Sayısı

Her sayfa ve kategoride yeterli içerik sahibi olmanız gerekmektedir. 15-30 arasında özgün ve kaliteli içerik ile Adsense onayı alınabilir.

  • Her bir etiket ve kategori bölümünde 3-4 içerik olmalıdır.
  • İçeriğin olmadığı kategoriler olmamalıdır. Boş kategoriler oluşturulmamalıdır.
  • Kategoriler arası içerik sayısı dengesiz olmamalıdır. Genel olarak en çok içeriğin olduğu kategori ile en az içeriğin olduğu kategorideki makale sayısı 1:2 oranını geçmemelidir.
  • İçerikler, mümkünse 500-600 kelime aralığında olmalıdır.

Görseller

Google Adsense, telif hakkıyla korunan içeriğe sahip blogları onaylamaz. Telif hakkı, diğerlerinin izni olmadan kopyalanması anlamına gelir. Ve çoğu kez görsel seçerken her defasında bu hataya düşülür. Mümkünse Adsense başvurusu öncesinde bütün resimleriniz, görselleriniz özgünleştirilmiş olmalıdır. Telif hakkı içermeyen ücretsiz görselleri bulmanıza yardımcı olacak kılavuz: En İyi ve Ücretsiz Vektör Siteleri

Güzel Tema Yapısı

Güzel bir başlığa, içerik alanına, kenar çubuğuna, footer alanına sahip olan bir tema kullanmalısınız. Temanızın ayarlarını uygun bir şekilde yapmalısınız.

Uygunsuz İçerikler

Adsense, yetişkin içeriklere, telif hakkıyla korunan içeriklere, uyuşturucu ve alkol ile ilgili içeriklere, şiddet içerikli içeriğe, silahlarla ilgili içeriğe ve diğer yasa dışı içeriklerine sahip sitelerin onaylanmadığını belirtmektedir.

Adsense İçin Hit Kriter Değildir

Adsense’i onaylamak için hit sayısı bir etken değildir. Çünkü hite göre değil, blogunuzun kalitesine bağlı olarak onay alacaksınız. Fakat, gelir elde etmek için, yeterli sayıda ziyaretçinin olması gerekir.

Yukarıda belirtilen ipuçlarını tamamıyla takip ederseniz Adsense başvurunuz onaylanacaktır.

Google Adsense Reddedilme Nedenleri

Yetersiz içerik

Web sitenizde, Google’ın incelemesi için yeterli sayıda metnin olmamasıdır. Sadece içeriğin gramer açısından doğru olması değil aynı zamanda benzersiz olması ve blogun kullanıcılarına ve okuyucularına değer vermesi gerekir.

Kötü Tasarım

Kötü tasarlanmış ve ziyaretçilerin anlayacağı zor olan bloglar, Google AdSense tarafından reddedilmektedir.

Reddedilme Sonrası Yapılması Gerekenler

Yüksek kaliteli içerik yazmak: Google AdSense’e başvurmadan önce yapmanız gereken ilk şeydir.

Yüksek kaliteli içerik nedir?

  • Benzersiz ve özgündür.
  • Doğru başlıklar kullanılmıştır.
  • Dilbilgisi ve yazım hataları içermez.
  • Yeterince uzundur.
  • Yararlı ve bilgilendiricidir.

Diğer Yapmanız Gerekenler:

Hakkında, İletişim ve Gizlilik sayfaları oluşturun.

Tema düzenlemesi yapın. Basit ve profesyonel, gezinmesi kolay, uygun menülere sahip, hızlı yüklenen, gereksiz yükü olmayan temalar kullanın.

Şu konulara benzeyen içerikler varsa temizleyin: Pornografi / yetişkin malzemeleri, korsan içerik, hackerlik, uyuşturucu, yasadışı suçlar vs.

Umudunuzu kaybetmeyin! Onaylanmazsanız, Google AdSense tarafından onaylanıncaya kadar tekrar tekrar başvurabilirsiniz.

google adsense optimizasyonu

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. bana yardım edin 10 kere başvurdum onaylanmadı icerik poştika hatası diyor ama herşeyim uygun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir