Google Search Console Yeni Özellikleri ile Kullanıcı Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor
Google Search Console, yaklaşık 10 yıl önce hizmete başladığında 4 aracı ile kullanıcıların karşısındaydı. Bu 10 yıl içerisinde hizmet verdiği araç sayısını her geçen gün artırarak profesyonel olarak bir web sitesinin geliştirilmesi için hemen hemen her türlü aracı yayınladı. Site performansının artırılabilmesi için en son olarak AMP ile karşımıza çıktı. AMP’nin karşımıza çıkmasıyla birlikte haliyle kullanıcıların ihtiyaçları da arttı. Buna bağlı olarak araçlara olan gereksinimde artmış oldu. Google Search Console tüm bunları göz önünde bulundurarak revizyona gitti. Kullanıcılarının ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için yeni değişiklikler ile karşımıza çıkıyor. Geliştirilmesi planlanan araçlar ve yeni araçlar ile hazırlıklarını başlattı.
Google Search Console’un Geliştirdiği Yeni Özellikler ve Detaylar
Bir web sitesinde yer alan hataları düzeltebilmek için gerekli açıklamalar ve bilgileri veren, kodları nasıl değiştireceğinizi sağlayacak “Root-Case” özelliği bunlardan bir tanesi. Bu özellik sayesinde web sitenizde yer alan hatalar birer birer tespit edilip gerekli çözüm önerileri site yöneticisine öneriliyor. Çözüm önerilerini uygulamış olmasına rağmen hatalar devam ederse web geliştiricisine haber veriliyor.
Google, web sitelerinde oluşan hataların tespiti, düzeltilmesi ve çözümlerin uygulanması aşamasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını tespit etmek için birçok kuruşla işbirliği yaptı. Sitelerde yaşanan tipik sorunların çözülmesi konusunda merkezi bir sistem oluşturuldu. Bu sistem yaşanan tipik sorunların çözüldüğü geliştiricilere referans olarak kodlama hatalarına yanıt verecek.
Sitede yapılan değişikler ev sonuçlarının sıralamalara etkisi genelde biraz uzun sürüyor. Yeni hizmetler dahilinde artık değişiklerin sıralama sonucuna etkisi daha hızlı bir şekilde görülecek. Anlık tarama ile sonuçlar aynı anda görülürken ek çalışmalar ve düzenlemelerde yapılabilecek. Bunun yanı sıra değişiklikler ve düzenlemeler bittikten sonra sitenin taranması oldukça hızlı bir şekilde yapılacak. Bu sayede sonuçlara da hızlı bir şekilde yansıyacak.
Yapılan yenilikler içerisinde dizin raporu karşımıza çıkıyor. Geliştirilen yeni dizin raporu sayesinde daha kapsamlı raporlara ulaşmak mümkün oluyor. Dizine eklenen sayfalar, sayfaların neden dizine dahil olmadığı, hatalı sayfalar konusunda derinlemesine inceleme yapan kapsamlı raporlara artık ulaşabileceksiniz. Bunun yanı sıra dizinler kapsamlı işleyişe sahip olacak. Dizine, site haritası üzerinden eklenecek alanlar seçilebilecek.
AMP için oluşturulan yeni sistem, AMP ile ilgili hataların neler olduğunu rapor ediyor. Ayrıca bu raporda hatanın kaynağı nedir, neden kaynaklanıyor ve çözümü nedir gibi sorularınızın yanıtları detaylı bir şekilde yer alıyor. Bunun ardından size sunulan raporda yer alan adımları gerçekleştirdikten sonra düzeltildi şeklinde bir yer alan butona tıklayıp tekrar taranmasını talep etme imkanı doğuyor.
Tüm bu özellikler geliştiricilere sunuldu. Yapılan testlerin sonucunda kullanıcıların hizmetine açılıp açılmayacağı belli olacak.
Bunları da okumalısınız
Google Yapay Zeka Güncellemeleri Nelerdir?
28 Mart 2023
Ortadaki Adam (MitM) Saldırısı Nedir?
29 Temmuz 2022
Google Ads Kullanmanın En Büyük 7 Faydası
16 Temmuz 2022