WordPress Site Hızlandırma Eklentileri
WordPress Site Hızlandırma Eklentileri: Siteleri hızlandırmak sitelerin popülaritesini ve kullanım kolaylığını artırmak için büyük bir adımdır. Web sitesi daha hızlı yüklendiğinde, ziyaretçiniz göz atmaya istekli olur, yüksek trafik çekmeye müsait bir siteniz olur ve gelen hitten gelir elde etme potansiyeline sahip bir siteniz olmuş olur. “Site Hızı SEO’yu Nasıl Etkiler?” başlıklı yazımızda site hızının öneminden bahsetmiştik. Bu yazımızda bir sitenin performansını artırma amacıyla kullanabileceğiniz eklentileri listeleyeceğiz ve ‘WordPress Siteler Nasıl Hızlandırılır?’ sorununa yanıt olarak, eklentiler yardımıyla uygulayabileceğiniz yöntemler önereceğiz.
WordPress Site Hızlandırma Eklentileri ile Site Hızı Nasıl Artırılır?
WordPress site hızlandırma eklentilerine geçmeden önce sitenizin yavaş açılmasına neden olan nedenleri ele aldığımız şu iki yazıyı okumanızı öneririz: Sitemizin Yavaşlamasına Sebep Olan Nedenler ve İnternet Sayfalarının Geç Açılmasının Nedenleri. Bu iki yazıyı okuduktan sonra ise şu uyarıyı yapalım: Burada listelenen tüm eklentileri sitenize yüklemeniz gerekmez. İki yazıda yer alan maddelere göre sorununuzu belirleyin ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçin.
En İyi WordPress Cache Eklentileri
W3 Total Cache: Cache eklentileri arasında ilk sırada gelen isimlerden bir tanesi WP Super Cache eklentisi. Ancak W3 Total Cache eklentisini hiç denemediyseniz, denemenizi öneririz. W3 Total Cache, çok daha iyi bir performansa sahip oldukça yeni bir cache eklentisidir ve yapılandırma çok daha kolay ve daha minimaldir. W3 Total Cache, en hızlı ve en eksiksiz WordPress performans optimizasyonu eklentisidir. Mashable.com, smashingmagazine.com gibi birçok popüler siteler tarafından kullanılan eklentidir. W3 Total Cache, sunucunun performansını artırarak, sitenizin her alanını önbelleğe alarak, temanın indirme süresini azaltarak ve şeffaf içerik dağıtım ağı (CDN) entegrasyonu sağlayarak blogunuzun kullanıcı deneyimini geliştirir ve sitenizi hızlandırır.
WP Super Cache: Dinamik WP sitede, statik HTML dosyaları üretir. HTML dosyası üretildikten sonra web sunucusu, daha ağır WordPress PHP komut dosyalarını işleme koymak yerine ziyaretçiye bu dosyayı sunacaktır.
Hyper Cache: Özellikle düşük kaynak sağlayan hosting paketlerinde bulunan bloglardaki kişiler için yazılan WordPress için yeni bir önbellekleme sistemidir. Microsoft IIS tabanlı barındırma ile bile çalışır.
WP-Cache: Sitenizi daha hızlı ve daha duyarlı hale getirmek için etkili bir WordPress sayfa önbellekleme sistemidir. WorPress sayfalarını önbelleğe alıp, tüm PHP kodunu yükleyip derleyip veritabanından sayfa inşa etmeden, gelecekteki istekleri doğrudan dosyadan sunma mantığı ile çalışır.
DB Cache: Ekli olduğu tüm ömrü boyunca her veritabanı sorgusunu önbelleğe alır. Diğer HTML cache eklentilerine göre çok daha hızlıdır ve önbelleğe alma işlemi için daha az disk alanı kullanır.
Diğer WordPress Site Hızlandırma Eklentileri
WP Optimize: WordPress veritabanınızı kapsamlı bir şekilde temizlemenizi ve manuel sorgular yapmadan optimize etmenizi sağlar. Tek bir tıklamayla tüm post revizyonlarını, spam yorumlarını, onaylanmamış yorumları, veritabanı tablolarını silebilirsiniz.
Clean Options: WordPress’de eklentileri kurmaya, kullanmaya ve kaldırmaya devam ederken, ‘wp_options’ tablosu şişirilir. Hatta bazı temalar bu tabloyu ayarları ile ilgili verileri depolamak için kullanır. Eklenti / tema kaldırıldığında bu kayıtlardan bazıları silinmez. Tablolar böylelikle büyümeye ve giderek daha yavaş yüklenme sürelerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Clean Options eklentisi, kullanıcıların şişkin bir wp_options tablosunu yönetilebilir bir boyuta getirmenin kolay bir yolunu sunar. Blogunuzun çalışması için gerekli olan verileri yanlışlıkla silmemeniz için birçok dahili güvenlik özelliği bulunur.
WP Super Minify: WP Super Minify, sayfa yüklemelerini hızlandırmak için satır içi JavaScript ve CSS dosyalarını bir araya getiren, küçülten ve önbelleğe alan hafif bir eklentidir.
TinyPNG: Yeni resimlerin yüklenmesinde otomatik olarak optimize edilmesi, Medya kitaplığınızdaki halihazırdaki resimleri tek tek optimize etme, maksimum genişlik ve / veya yükseklik ayarlayarak büyük orijinal görüntüleri yeniden boyutlandırma gibi işlemlerle görsel dosyalarınızın boyutlarını küçültebilirsiniz.
Umarım bazı bu eklentileri faydalı bulursunuz. Ayrıca, başka hangi eklentileri kullanmanız gerektiğini öğrenmek için WordPress Hız Optimizasyonu ve WordPress SEO eklentileri başlıklı yazılarımızı okumanızı öneririz.
Bunları da okumalısınız
Rakiplerin Site Hızını Toplu Olarak Nasıl Analiz Edilir?
25 Nisan 2023
Accelerate WP Nedir?
18 Mart 2023
2022’nin En İyi WordPress Temaları
12 Temmuz 2022
bunların ikisini beraber kurmuş olsam herhangi bir sıkıntı olur mu acaba
site hızlandırmak için artık bi eklentiye falan gerek yok. gerekli düzenlemeleri yaptığınız zaman siteniz yeterince hızlanacaktır. bir blog sayfası bırakıyorum. faydalı olacağını düşünüyorum. ben yeterince yararını gördüm. wpokulu.co/blog/wordpress-site-hizlandirma/
Hız çok önemli, bana faydalı oldu bu yazı.
Bu eklentiler sitedeki bazı dosyaları silebilir mi
Bu bilgiler çok işime yaradı, paylaşım için teşekkürler. İyi çalışmalar
[…] WordPress Site Hızlandırma Eklentileri […]