Google Slap nedir?
Google Slap, ağırlıklı olarak, AdWords reklamlarına dayanan küçük işletmeler tarafından kullanılan bir terimdir. AdWords for Google, kullanıcıların kendi işletmelerine yönelik reklamlarını, ürünleriyle alakalı anahtar kelimeler veya konular içeren sayfalardan almalarını sağlar. Normalde, AdWords hesapları tutan kullanıcılar, bir kullanıcı reklamını her tıkladığında, genellikle tıklama başına yaklaşık 0,50-.10 ABD Doları ödeme yapar.
Bununla birlikte, Google, potansiyel müşterilerin reklamı tıkladıklarında ziyaret ettikleri sayfanın alakalı olmadığını, kalitesinde yoksul veya çok yavaş yüklediğini tespit ederse veya karar verirse, Google ceza yöntemine geçer. Birincisi, tıklama başı ücreti ücretini artırır, bazen çoğu küçük satıcıların ödemeyi göze alamadığı tıklama başına 10 dolar tutarında ücret ister. İkinci olarak, sayfa sıralamanızı (PR) azaltabilirler; bu da otomatik olarak, reklamlarınızın AdWords üzerinden gösterilmesini sağlamak için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağınız anlamına gelir.
Google Slap Sonrası Ne Yapmalıyım?
Google Slap sonrası telafi için, bazen yapılacak tek şey domaini tamamen değiştirmektir. Çünkü küçük işletmelerin Google’a karşı meydan okumaları imkansızdır.
Google’ın sürekli olarak aradığı unsurlar; şeffaf iş ilişkileri ve işinizi nasıl yürüttüğünüzle ilgili ön bilgi ve arama için kolay yöntemler içerir.
Bu yaptırımı aldıysanız, bununla mücadele etmek zor olabilir. Çoğu web sitesi uzmanı, geçerli alan adını çöpe atmak ve sıfırdan başlamak isteyebilir. Ayrıca sitenize trafik oluşturmak için başka yollara bakmayı önerir. Bazı insanlar, alternatif arama motorlarında tıklama başına ödeme reklamları kullanır; bu da, işletme gelirlerinizi artırmaya yardımcı olabilir.
Özellikle, Yahoo gibi arama motorları, Google’ın siteniz hakkındaki görüşlerini değiştirmesini sağlayamamanız durumunda, reklamlarınızı yayınlamak için daha iyi seçenekler arasında yer alabilir.
Bunları da okumalısınız
Google Yapay Zeka Güncellemeleri Nelerdir?
28 Mart 2023
Ortadaki Adam (MitM) Saldırısı Nedir?
29 Temmuz 2022
Google Ads Kullanmanın En Büyük 7 Faydası
16 Temmuz 2022