Etkisiz 9 Eski SEO Tekniği
Bu yazımızda sizlere SEO çalışmalarında sıklıkla yapılan, uzun süre önce etkisini yitirmiş ya da verdiği etkileri azalmış, aşırı kullanımı halinde ya da kontrolsüz eklendiğinde etkisini kaybeden SEO teknikleri konusundan bahsedeceğiz ki bu SEO hataları sizi de yanıltmasın.
Aşağıda bahsi geçen teknikler eskiden çokça kullanılmakla beraber artık etkisini tamamen yitirmiş olan çalışmalardır. Peki bunlar hangi çalışmalardır?
- Pagerank Sayısına Göre Yapılan Çalışma
Pagerank algoritması Google tarafından güncellemesinin artık yapılmamasından dolayı bu değeri ortadan kaldırmıştır. Bunun yerine TrustRank ve Mantıksal SEO Arabirimi eklenmiştir. Google içerik değerinin site puanlamasından daha önde olduğunu belirtmiştir.
- Alexa Sıralamasına Göre Yapılan Çalışma
Alexa, özünde Amazon tarafından yönlendirilen ve web sitelerinin dünya üzerindeki ve ülke bazındaki belirli bir popülasyon sayısını belirleyen sayaçtır denilebilir. Bu değer Google’nin gözünde hiçbir değer oluşturmadığından günümüzce sıkça kullanılması da artık boşunadır.
- DMOZ Dizin Durumuna Göre Yapılan Çalışmalar
Google 2008 yıllarında kendi algoritma sistemlerinin güvenilirliği ve kalitesinden emin olmadan önce DMOZ adı verilen kalifiye sitelerin olduğu dizini kullanıyordu. Google algoritmalarını geliştirdikten sonra dış kaynaklarla bağlantıları kesti ve çalışma değeri artık ortadan kalkmıştır.
- Footer (Alt Kısım) Link Çalışmaları
Alt kısım çalışmaları kısa vadede etki etse de uzun vadede problem oluşturma ihtimali olan eklendiğinde ayrı bir dalgalanma, kaldırıldığında ise diğer bir dalgalanmaya sebep olabilen riskli ve artık değeri kalmayan bir çalışmadır.
- Dizin Siteleri (Gruplaşmış Site Toplulukları Adresi)
Dizin sitelerinde yapılan çalışmalar, geçmiş zamanlarda rakip sitelerden ortak backlink alarak yapılan etkili bir çalışmaydı. Ancak şimdilerde etkisini tamamen yitirmiş sadece link çıkışı amacıyla yapılan site olarak görünmektedir. Şu andaki durumu ise tamamen etkisizdir.
- Sosyal İmleme (Sosyal Bookmarking)
Sosyal imleme siteleri, eskiden arama motoru botlarının sıklıkla dolaştığı ve referans aldığı sitelerdi. Ancak 2011-2012 yıllarında yapılmış olan Penguen algoritması ile “sadece link çıkışı yapan link çöplüğü siteler” olarak işaretlenmiştir. Şimdilerde ise etkisini tamamen yitirmiş ve SPAM durumuna gelen zararlı sitelerden olmuşlardır.
- Ziyaretçi Defterleri
Özellikle otomatik programlar tarafından eklenmiş olan bu çalışmalar bir dizine bağlı binlerce sayfa içerisinden belli bir düzen olmaksızın rastgele alınan backlinklerden dolayı artık zararlı hale gelmiştir. Ayni zamanda içerik olarak bir kuvveti olmadığı için de etkisini yitirmiş backlink siteleri haline gelmiştir.
- Whois Backlink (Sorgu Linklemeleri)
Bur sitedeki tum bilgileri bir dizine kaydetmeyi amaçlayarak, otomatik olarak yapılan backlinkler Google tarafından kesinlikle önerilmez. Bunlar link çöplüğü içine alınan ve SPAM durumunda olan link arşivleridir. Bu arşivler sitenin ana sayfasına değersiz sitelerden on binlerce farklı bağlantı gönderdiği için sitenin gerçek değerini ve kalitesini düşürmeye sebep olurlar.
Sitenizin Kalitesinden Ödün Vermeyin!
Sitenizin kalitesini arttırmak ve gelecek vaat eden bir çalışma yapmak için mutlaka ki en son teknoloji ve gelişmeleri titizlikle takip etmelisiniz. Böylece sitenize zarar verebilecek unsurlarla muhatap olmadan, önüne geçebilirsiniz ve sitenize gelebilecek zararları en aza indirmiş olursunuz. Sitenizin kalitesinin düşmemesi ve arama motorlarında daha iyi konumlara düzenli şekilde yükselmesi için bu tür zararlı etkiler bir an önce ekarte edilmelidir. Yüksek pagerank, alexa kayıtlı siteler yada etkisi geçmiş olduğundan sitenize zarar verme ihtimali yüksek olan bu sitelerden uzak durun. Böylelikle uzun zaman boyunca bir çok emek vermiş olduğunuz sitenize zarar gelmesini önleyerek, kalitesinin düşmesi yerine kalitesini arttırmayı hedefleyin.
Ya da tüm bunlarla uğraşmak yerine bu işi, uzmanı Webtures’e bırakabilirsiniz.
Bunları da okumalısınız
Yüksek Kaliteli Backlink Kaynakları Nelerdir?
13 Haziran 2023
Arama Terimleri Optimizasyonu Nedir?
1 Haziran 2023
peki ne yapalım ne kaldı seo ya dair 😀