Her Bilgisayarda Olması Gereken 10 Ücretsiz Program

Her Bilgisayarda Olması Gereken 10 Ücretsiz Program

Bilgisayarlar, programların kullanımıyla çok çeşitli görevleri yerine getirebilen kullanışlı teknolojik araçlardır. Çoğu bilgisayar yalnızca temel programlarla geliyor olmasına karşın örneğin Windows’ta aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda uygulama vardır. Microsoft, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, platformda 35 milyondan fazla uygulama bulunduğunu ifade etmiştir.  

Çok sayıda uygulama, insanlar için hangilerinin indirilmeye değer olduğunu bilmeyi zorlaştırıyor. İşi sizin için kolaylaştırmak için hazırlanan bilgisayarınızda ihtiyacınız olan en iyi programlar listesini burada bulabilirsiniz…

➽ Virüsten ve Kötü Amaçlı Yazılımlardan Koruma: Avast

Avast

Merkezi Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Avast, dünya çapında 400 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermektedir ve antivirüs satıcıları arasında en büyük pazar payına sahiptir. Viyana virüsünü ortadan kaldırabilen ilk programı geliştirdikten sonra, Pavel Baudiš 1988’de Alwil’i Eduard Kucera ile kurdu ve burada Avast antivirüs programı üzerinde çalışmaya devam ettiler. 2010 yılında amiral gemisi ürünü Avast ismini aldığı aynı yıl şahıs şirketi oldu. Avast, dosyalarınızdan herhangi birini etkileme şansı elde etmeden önce virüsleri önceden tespit etmek ve engellemek için en son teknikleri kullanır. Kapsamlı tarama yöntemleri ve gerçek zamanlı koruma önlemleri sayesinde, çalışırken veya oynarken bilgisayarınızdaki herhangi bir gelen tehdit veya mevcut enfeksiyonlar konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

https://www.avast.com/tr-tr/free-antivirus-download#pc

🐦 🐦 🐦 

➽ Dosya Yedekleme: Dropbox

Dropbox

Büyük miktarda dosya veya içerikle çalışıyorsanız, Dropbox, içeriğinizi bulutta depolamanıza ve daha sonra bunlara daha sonra erişilebileceği ve ofiste kullanabileceğiniz çok önemli bir araçtır. Bu kullanımı kolay program, diğer bilgisayarlardan içeriğe erişmenize ve içeriği depolarken korumanıza olanak tanır. Ayrıca, çok fazla dahili depolama alanına sahip olmayan bir bilgisayarınız varsa ve dosyalarınıza kolayca erişip bunları kullanabileceğinizden emin olmak istiyorsanız yararlıdır. 

https://www.dropbox.com/downloading

 

🐦 🐦 🐦 

➽ İnternet Tarayıcısı: Chrome

Google Chrome

Google Chrome, basit ve sezgisel arayüzü nedeniyle günümüzün en popüler web tarayıcılarından biridir. Arama çubuğu ve arama sonuçları sayfası, hem masaüstü hem de mobil sürümlerde herkesin anlaması kolaydır. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın, senkronizasyonu açabilir ve tüm yer işaretlerinize, tarama geçmişinize, kayıtlı şifrelerinize, uzantılarınıza ve daha fazlasına erişebilirsiniz. Tarayıcınızı 150.000’den fazla uzantı ile kişiselleştirmek de kolaydır ve bu, diğer tüm web tarayıcılarından daha fazladır. Chrome, kesinlikle web’de gezinmek için alabileceğiniz en iyi Windows uygulamalarından biridir.

https://www.google.com/intl/tr_tr/chrome/

🐦 🐦 🐦 

➽ Kaldırılan Programların Artıklarını Temizleme: IObit Uninstaller

Windows varsayılan program kaldırıcısı, bir programı kaldırdıktan sonra gereksiz verileri geride bırakır . Bu veriler yer biriktirir ve boşa harcar ve zamanında ilgilenilmezse; daha yavaş bir bilgisayar deneyimine ve hatta program hatalarına yol açacaktır. İyi bir üçüncü taraf kaldırıcı almak, Windows için bir zorunluluktur. IObit Uninstaller bu iş için iyidir. Aracın kullanımı kolaydır. Kayıt defteri girişleri, sisteme entegre dosyalar, geçici dosyalar ve program verileri vb. dahil olmak üzere programlarımda kalan neredeyse her tür gereksiz veriyi siler. Ayrıca programları toplu olarak kaldırmanıza da olanak tanır ve işlem sırasında çoğu kaldırma istemini otomatik olarak yanıtlar. Ayrıca yerleşik bir Windows güncelleme yöneticisi ve tarayıcı eklenti yöneticisi vardır.

https://www.iobit.com/en/advanceduninstaller.php

🐦 🐦 🐦 

➽ Sıkıştırma Programı: 7-Zip

Windows yerleşik sıkıştırma aracı çok sınırlıdır ve size sıkıştırma ve açma dışında bir seçenek sunmaz. Dosyaları günlük olarak sıkıştırmam ve açmam gerekiyor, ancak bunu sık sık yapmanız gerekmese bile, iyi bir sıkıştırma aracı edinmek yine de önemlidir. 7-Zip, her türden dosyanın sıkıştırılması ve açılması üzerinde inanılmaz kontrol sağlayan güçlü bir araçtır. Birden çok sıkıştırma yöntemi ve sıkıştırma düzeyi arasından seçim yapmanızı sağlar. Ayrıca, dosyaları toplu olarak açmayı kolaylaştırır ve her tür sıkıştırma biçimini destekler. Dosyaları sıkıştıracak veya açacaksanız bu özelliklerin tümü bu programda vardır.

https://www.7-zip.org/download.html

🐦 🐦 🐦 

➽ E-mail Uygulamaları ve Siteleri

Gmail

E-posta, neredeyse her işte günlük görevleri yerine getirmek için varsayılan iletişim yöntemidir. Google’ın Gmail veya Microsoft Outlook gibi platformlarının programlarını indirebilirsiniz.

🐦 🐦 🐦 

➽ Görüntü ve Resim Düzenleme Programı: GIMP

Görüntü düzenleme işiniz Paint’ten daha fazlasını gerektiriyorsa, GIMP’yi kontrol etmenin zamanı gelmiştir. Tonlarca araç, topluluk uzantısı, destek ve araçla birlikte gelen mükemmel bir Photoshop alternatifi. Photoshop dosyalarını bile açabilir.  Fotoğraflara katmanlar ekleyebilir, ihtiyaç duyduğunuzda değiştirebilirsiniz.

https://www.gimp.org/downloads/

🐦 🐦 🐦 

➽ Multimedya Oynatıcı: VLC Media Player

VLC

2001 yılında piyasaya sürülen VLC, sağlam özellikleri nedeniyle video oynatmak için en iyi Windows 10 uygulamalarından biri olmuştur. MPEG’den MKV dosyalarına ve daha fazlasına kadar çok çeşitli video dosyalarının kodunu çözebilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir multimedya oynatıcıdır. Ayrıca, DVD’leri ve CD’leri oynatabilir ve bir dizi akış protokolünü destekler. 

VLC, videoları istediğiniz gibi izlemenizi kolaylaştırır. Örneğin, indirme tamamlanmadan önce bir videonun bölümlerini izleyebilirsiniz. Bir ZIP dosyasında bir video alırsanız, her dosyayı ayıklamak zorunda kalmadan videoyu izleyebilirsiniz. Ayrıca, VLC’yi mevcut en özelleştirilebilir medya oynatıcılarından biri yapan çok sayıda uzantı, görünüm ve kısayol tuşu vardır.

Windows sisteminize VLC yüklemenin en iyi nedeni, Windows Media Player’dan bin kat daha iyi olmasıdır. Şişirilmiş değil, üzerine attığınız hemen hemen her medya dosyasını oynatıyor ve o kadar güçlü olmayan sistemlerde alabileceğiniz kadar pürüzsüz bir resim ortaya çıkarmak için mükemmel bir iş çıkarıyor.

https://www.videolan.org/vlc/index.tr.html

🐦 🐦 🐦 

Ofis Programı: LibreOffice

LibreOffice, Microsoft Office’in sunduğu tüm programları (metin düzenleyici, slayt gösterileri, elektronik tablolar, vb.) Sağlayan ücretsiz bir ofis paketidir. Ve en iyi kısım? LibreOffice’de oluşturduğunuz dosyaları Microsoft Office’te kullanabilir ve bunun tersini yapabilirsiniz, yani bilgisayarınızda ne olursa olsun dosyalarınızı görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz!

https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-taze-surum/

🐦 🐦 🐦 

Bilgisayarın sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olan farklı pek çok işlevsel araç da var, ancak bunlar en iyilerinden bazılarıdır. Sizin de önerileriniz varsa yorum kısmından iletebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. çok iyi

  2. ÇOĞU VAR BENDE OLMAYANLARI DA İNDİRECEĞİM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir